Χωρίς τέλος

της Ανδριάνας Γκολώνη

Αγάπη.
Μέρος του λόγου: ουσιαστικό.
Γένος: θηλυκό.
Χρόνος: απροσδιόριστος, ίσως απεριόριστος.
Συνώνυμα: ειλικρίνεια, εμπιστοσύνη, κατανόηση.

Αγαπώ σημαίνει ολοκληρωνόμαι.
Αγαπώ σημαίνει δίνω τον εαυτό μου, αφήνομαι την ίδια στιγμή που επιτρέπω στον άλλον να αφεθεί σε εμένα.
Μην την εξευτελίζεις τη λέξη για γνωστούς, φίλους ή συντρόφους που σου έχουν επανειλημμένως αποδείξει ότι δεν την αξίζουν από εσένα. Κράτησέ τη σφιχτά στην καρδιά σου για εκείνους τους ανθρώπους που θα έρθουν στη ζωή σου για να μείνουν, για να σου δείξουν με πράξεις την ιερότητα της λέξης αυτής. Του υπέρτατου συναισθήματος της αγάπης. Μα ακόμα και τότε μην ξεχνάς πόσο δύσκολη είναι η πράξη της αγάπης, πόση δουλειά, αφοσίωση και κόπο θέλει η κάθε σου σχέση με τους ανθρώπους που αγαπάς. Περίπλοκο και απλό ταυτόχρονα.

Η αγάπη θα μπορούσε να θεωρηθεί η κάθαρση της ψυχής, να ταυτιστεί ίσως με εκείνο το συναίσθημα της ανυπομονησίας λίγο πριν σε σφιχταγκαλιάσει κάποιος φίλος σου μετά απο μήνες απουσίας ή με την αγαλλίαση που θα βιώσεις με μόνο ένα χαμόγελο του συντρόφου σου ή ακόμη και με την οικειότητα ενός αγγίγματος τη στιγμή που νιώθεις ότι θες να τα παρατήσεις όλα.

Η αγάπη για τον καθένα εκεί έξω πιθανόν να έχει μια πολύ διαφορετική, ξεχωριστή ερμηνεία. Το μόνο σίγουρο είναι αυτό:
Αγαπώ σημαίνει ζω.
Χωρίς τέλος. Αιώνια.

Tags: Ανδριάνα Γκολώνη, Χωρίς τέλος

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 shares

See You In FB