Το Σύμπαν είναι τοίχος

της Λουκίας Πέτρου

Το Σύμπαν είναι τοίχος. Κι ότι του πετάς, σου το επιστρέφει. Με περισσότερη δύναμη κι ορμή, απ’ ότι το πέταξες. Ότι κι αν είναι αυτό. Γιατί έτσι είναι το σύμπαν. Δεν κρατάει, σου επιστρέφει.

Αν βοηθήσεις, θα βοηθηθείς. Αν αγαπήσεις, θα αγαπηθείς. Αν πληγώσεις, θα πληγωθείς.

Γιατί έχει μνήμη. Θυμάται τι του πέταξες. Κάθε τι που του έστειλες. Και κάποια στιγμή, θα το πάρεις πίσω. Και τότε εσύ, θα το ονομάσεις Τύχη ή Ατυχία. Για το Σύμπαν όμως, αυτό είναι Δικαιοσύνη. Είναι δίκαιο. Να πάρεις πίσω, αυτό που ήθελες να πάρουν οι άλλοι. Αφού το αξίζουν οι υπόλοιποι, το αξίξεις κι εσύ.

Γι’ αυτό πρόσεχε τι του πετάς. Ότι στέλνεις, σου έρχεται. Και πιο δυνατό. Η ενέργεια παίρνει δύναμη από τον τοίχο και πολλαπλασιάζεται. Δράση κι Αντίδραση. Κι είναι στο χέρι σου, η δύναμη της Αντίδρασης.

Οι άνθρωποι ξεχνάμε ή αγνοούμε τους νόμους, που ορίζουν τον κόσμο τούτο. Δισεκατομμύρια χρόνια τώρα, μας δείχνει τη λογική και την τάξη που τον διέπουν. Κι εμείς αποζητούμε την αταξία και το χάος. Πληγώνουμε ψυχές για να αισθανθούμε δυνατοί, ισχυροί κι ανώτεροι. Καταστρέφουμε ζωές για να χτίσουμε τις δικές μας πάνω στα ερείπια αυτών. Και δε λυπόμαστε, δεν κατανοούμε το κακό που κάνουμε. Τον πόνο, που προκαλούμε. Και κάποια στιγμή, γυρνάει πίσω. Είτε σε μας, είτε σε αυτούς που αγαπάμε περισσότερο. Σαν όλο αυτό να είναι ένα θέατρο, που η ερμηνεία μας θα κρίνει στο τέλος, το χειροκρότημα ή την απόρριψη.

Δε μου αρέσει να προκαλώ πόνο σε καμία ψυχή. Ανθρώπινη και μη. Όχι γιατί φοβάμαι το Σύμπαν, αλλά γιατί οι θετικές πράξεις πολλαπλασιάζονται. Είναι τόσο όμορφο να βλέπεις πως μία τόσο δα μικρή πράξη, αλλάζει τις ζωές κάποιων κι αυτοί με τη σειρά τους, κάποιων άλλων. Κι όλο αυτό σαν ένα ντόμινο, που όλο και μεγαλώνει και σε παρασέρνει. Και τα τουβλάκια πέφτουν το ένα πάνω στο άλλο κι όλο αυτό αλλάζει τις ψυχές και τις σκέψεις μας.
Μη γίνεις το τουβλάκι που θα σταματήσει την πορεία. Γίνε η αλλαγή κι όχι το εμπόδιο.
Το Σύμπαν δε θα συνωμοτήσει ποτέ για να σου στείλει ότι ποθείς πιο πολύ. Θα σου στείλει αυτό που του έστειλες, πιο δυνατό και πιο ισχυρό. Γιατί αυτό του πέταξες. Αυτό ένιωσε, αυτό ανταποδίδει.

Δε σ’ ακούει.
Γιατί το Σύμπαν δεν έχει αυτιά.
Το Σύμπαν είναι τοίχος.

Tags: Λουκία Πέτρου, Το Σύμπαν είναι τοίχος

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 shares

See You In FB