Θέλω άρα μπορώ!

της Εύας Αρβανιτάκη

Η θέληση είναι μια πανανθρώπινη ψυχική ενέργεια η οποία μας δίνει τη δυνατότητα της ελεύθερης επιλογής και τη δυνατότητα να θέτουμε και να πραγματοποιούμε επιθυμητούς στόχους.
Θέλω άρα μπορώ!
Η θέληση έχει μεγάλη δύναμη και όταν πραγματικά επιθυμούμε κάτι μπορούμε να το επιτύχουμε.
Πολλές φορές αναρωτιόμαστε ή λιποψυχούμε ή σκεφτόμαστε ότι δεν μπορούμε να επιτύχουμε τον έναν ή τον άλλο επιθυμητό στόχο ωστόσο η δύναμη της θέλησης τελικά θα μας φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Μπορεί, βέβαια, να χρειαστεί να παλέψουμε, να χάσουμε, να ηττηθούμε ακόμα και να περιπλανηθούμε, μπορεί με κόπο, μπορεί με εσωτερικό πόνο αλλά σταδιακά θα φτάσουμε στον στόχο μας.
Αυτό θα συμβεί, όμως, όταν πραγματικά επιθυμούμε κάτι και το επιθυμούμε μέσα από την καρδιά μας.
Γιατί όταν ακολουθούμε το δρόμο της καρδιάς, την εσωτερική φωνή μέσα μας δεν μπορεί παρά να οδηγηθούμε τελικά στην κατάκτηση των επιθυμιών μας.
Η ελεύθερη βούληση ωστόσο θα έλεγα ότι πρέπει να συνοδεύεται από δυο πράγματα.
Και αυτά δεν είναι άλλα από τη Γνώση και την Αγάπη. Πρέπει δηλαδή να έχουμε ή να προσπαθούμε να αποκτάμε τόσο γνώση του εαυτού μας, των αναγκών και των επιθυμιών μας όσο και τη γνώση και την αγάπη ότι αυτό που επιθυμούμε δεν θα βλάψει ούτε εμάς αλλά ούτε και τον πλησίον μας.
Πρέπει να έχουμε μέσα μας την αγάπη έτσι ώστε οι επιθυμίες μας να είναι αποτέλεσμα αγάπης προς τον εαυτό, τον πλησίον και το σύνολο.
Την αγάπη αυτή που χτίζεται από την παιδική ηλικία όταν και εμείς έχουμε δεχθεί ασφάλεια, αγάπη, αναγνώριση και αποδοχή.
Και όταν έχουμε δεχθεί αυτήν την αγάπη τότε νιώθουμε και πιο δυνατοί, έχουμε μεγαλύτερη πίστη στον εαυτό μας αλλά και στη ζωή, γεγονός το οποίο μας οδηγεί στο να θέτουμε και να πραγματοποιούμε επιθυμητούς στόχους.
Γνώση, αγάπη, πίστη, θέληση.
Τέσσερα σημαντικά συστατικά της κατάκτησης της ευτυχίας. Που θεωρώ ότι όλοι αποζητούμε…

Tags: Εύα Αρβανιτάκη, Θέλω άρα μπορώ!

Related Posts

Εύα Αρβανιτάκη
by
Previous Post Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 shares

See You In FB