Σου μιλώ και κοκκινίζεις γι’ αυτό εγώ σ’ αγαπώ

της Χριστίνας Παλακίδου

Σε μισώ. Σε μισώ που μπορείς και με σκοτώνεις και με ανασταίνεις τόσο εύκολα, κι εγώ είμαι πάντα εκεί για σένα. Δεν είμαι τέλεια και δε χωράω στον κόσμο σου. Γιατί μου το κάνεις αυτό; Ναι, είμαστε ίσως διαφορετικοί, έχεις τον τρόπο σου, έχω τον τρόπο μου… Προσπαθώ πολύ να μαντέψω τις σκέψεις σου, τις εκφράσεις σου και πάντα καταφέρνεις να με γεμίζεις ενοχές. Αν καταλάβεις τι αγαπώ σε σένα, θα καταλάβεις πως όσα κάνεις ακόμα κι αν δεν είναι ορατά από άλλους έχουν επίδραση σε μένα και διαμορφώνουν τις δικές μου διαθέσεις και αντιδράσεις. Αλλά αυτό το ξέρεις ήδη. Γι’ αυτό όμως σ’ αγαπάω. Εσένα, το θυμό σου, τις τρέλες σου, την παγωμένη σου αδιαφορία, το χαμόγελό σου, τον εγωισμό σου, το κοκκίνισμα στο πρόσωπό σου, την αρχοντιά σου, τη φυσική μυρωδιά του κορμιού σου.

Μόνο τρία πράγματα είναι άπειρα… O ουρανός με τ’ αστέρια του, η θάλασσα με τις σταγόνες της και η καρδιά μου με την αγάπη της για σένα. Κάποτε, λένε οι σοφοί της γης, ο ουρανός για ν’ αποδείξει στη γη ότι είναι όμορφος απλά της έδειξε τ’ αστέρια. Εγώ λέω πως η γη για να του αποδείξει ότι υπάρχει κάτι ομορφότερο του έπλασε εσένα. Αν μπορούσα στων ματιών σου το αστρικό ζευγάρι να ταιριάξω τ’ ολόγιομο φεγγάρι την κάθε νύχτα θα έκανα φωτεινή και τη ζωή μας μαγική!

Πολλές φορές αναρωτιέμαι πότε είναι η επόμενη πανσέληνος. Τότε που θα σε βλέπω ακόμη στα όνειρά μου γιατί είτε φέγγει είτε βραδιάζει η καρδιά μου χωρίς εσένα στο πλευρό της είναι μόνη. Γιατί δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα ξημερώσει μια μέρα χωρίς να υπάρχεις στη ζωή μου. Να ξέρες μόνο πόσο πολύ θα ήθελα ν’ αγγίξω τα χείλη σου, το λαιμό σου, σέρνοντας το χάδι μου το στέρνο σου σε μια παραλία με μόνο μας ρούχο την πανσέληνο! Γιατί όσο γλυκός κι αν είναι ο ύπνος δεν αξίζει αν δεν είναι μέσα στην αγκαλιά σου… Όποτε σκέφτομαι πόσο σ’ αγαπώ, μελαγχολώ κι όποτε σκέφτομαι το φεγγαρίσιο πρόσωπό σου, χαμογελώ. Έτσι θα ήθελα να πεθάνω. Ξέροντας πως η ζωή μου μαζί σου μπορεί να είναι ονειρεμένη γλυκέ μου…

Tags: Σου μιλώ και κοκκινίζεις γι’ αυτό εγώ σ' αγαπώ, Χριστίνα Παλακίδου

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 shares

See You In FB