Σε τούτες• τις αγαπημένες μου άνω τελείες

της Μαριλένας Κολλάρου

Τώρα που με βρήκε το βλέμμα σου, ανάμεσα στα υπόλοιπα καστανά κορίτσια του πλήθους, γνέψε μια καλημέρα και προχώρα. Γύρισε πίσω, κι αν κάποτε κάτι μάθεις, θα είναι μεταμορφωμένο σε λέξεις, κόμματα, εισαγωγικά και τούτες τις αγαπημένες μου άνω τελείες•

Σε εκείνες φανερώνεται η ύπαρξή μου όλη, σε ημιτελές προτάσεις, που στέκουν μόνες, μα καλύτερα να τις διαβάσεις μαζί. Ψηλές, γεμάτες, κοινά φεγγάρια που στροβιλίζουν στον φακό σου. Κάτι τέτοιες ξεχασμένες στίξεις έμπλεκαν πάντοτε με τα μάτια μου και τις κρατούσε η καρδιά, τις παραφυλούσε το μυαλό• κι άντε μετά να γράψεις με τούτες ιστορίες! Κάτι τέτοιες, ξεχασμένες στίξεις… Ρωτούν πρώτα εάν φοβάμαι και έπειτα βουλιάζουμε σε έναν ημιτελή φθόνο.

Τις προτιμώ, ως τελευταία λέξη σε μάταιες απόπειρες να καταγράψω την ανυπαρξία μου και να χωρέσω στον κόσμο. Σύμφωνα με εκείνες, τίποτα- ποτέ δεν θα τελειώσει. Σε συνεχή αναμονή: το σκοτάδι, το φως, τα λάθη κι ο χρόνος. Κι εκείνες να εποπτεύουν από το μπαλκόνι τους την κίνηση στις πρωινές λέξεις και τα βράδια να κουτσομπολεύουν τα γραπτά μου με τα άστρα.

Κι όμως κοντά τους, η ζωή ποτέ δεν τελειώνει, τα λάθη δεν είναι απόλυτα. Πάνω σε εκείνες σκαρφαλώνει η ανασφάλειά μου κι επιθεωρεί τον κόσμο. Αν κάποτε θελήσεις να με καταλάβεις, μελέτησε ημιτελή βλέμματα, μεστό μελάνι στον ουρανό κι ύψη στο στυλό σου. Σε τούτες, τις αγαπημένες μου άνω τελείες κρύβομαι• απλώνω τα χέρια κι ακουμπώ τον ουρανό, λύνω τα πόδια κι εγκαταλείπω τον κόσμο•

Tags: Μαριλένα Κολλάρου, Σε τούτες• τις αγαπημένες μου άνω τελείες

Related Posts

Μαριλένα Κολλάρου
by
Previous Post Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 shares

See You In FB