Πρωινή Yoga (6 σύντομες ασκήσεις)

της Στεφανίας Καπετανίδου

Τι θα κερδίσεις από την πρωινή σου yoga;

-Καλή διάθεση, αφού θα αιματωθεί και θα οξυγονωθεί με τις κατάλληλες αναπνοές και ο εγκέφαλος. Με απλά λόγια θα ξυπνήσεις πραγματικά!
– Stretching! Οι ασκήσεις αυτές είναι ιδανικές για να ξεμπλοκάρεις το μυϊκό σου σύστημα, το οποίο χρειάζεται να τεντώσει και να αιματωθεί καλά μετά από ένα διάστημα παρατεταμένης ακινησίας (κατά τη διάρκεια του ύπνου). Σημείωσε, πως έτσι θα αντιμετωπίσεις και κάποιες ενοχλήσεις σε αυχένα, πλάτη, μέση και πόδια που σε ταλαιπωρούν.
-Καλύτερη υγεία. Οι asanes, όπως ονομάζονται οι θέσεις της yoga, έχουν την ιδιότητα να ενεργοποιούν και τα ζωτικά όργανα. Τι σημαίνει αυτό; Πως με τη morning yoga είναι πολύ πιθανό να δεις αποτέλεσμα και σε προβλήματα δυσκοιλιότητας και φουσκώματος που μπορεί να σε ταλαιπωρεί.

Pranamasana (Στάση προσευχής)

Σταθείτε όρθιοι με τα πόδια ενωμένα. Ενώστε τις παλάμες στο ύψος του θώρακα, με τα δάχτυλα προς τα πάνω.
Αναπνοή: εισπνέετε και εκπνέετε κανονικά.

Bhujangasana (Στάση κόμπρας)

Ακουμπήστε τη λεκάνη στο έδαφος, τεντώστε προς τα πάνω το κεφάλι, το λαιμό και το θώρακα, κοιτάζοντας το κεφάλι. Οι αγκώνες πρέπει να είναι παράλληλοι με το σώμα και ελαφρά λυγισμένοι ώστε να πέφτει περισσότερο βάρος στο πίσω μέρος.
Αναπνοή: Κρατείστε την αναπνοή σας κατά τη στάση αυτή.

Pravatasana (Στάση βουνό)

Σηκώστε το σώμα με μία ενιαία κίνηση, φέρνοντας το κεφάλι ανάμεσα στα μπράτσα όπως στην άσκηση 5. Οι φτέρνες πρέπει να ακουμπάνε στο έδαφος.
Αναπνοή: Εκπνεύστε καθώς σηκώνετε τους γλουτούς.

Ashwa Sanchalanasana (Στάση του ιππέα ή δρομέα)

Λυγίστε ελαφρά τα γόνατα και τοποθετήστε τα δάχτυλα ή τις παλάμες στο πάτωμα δίπλα στα πέλματα. Τεντώστε προς τα πίσω το αριστερό πόδι, με το γόνατο να ακουμπάει στο έδαφος. Ταυτόχρονα, λυγίστε το δεξί γόνατο, όλο το δεξί πέλμα ακουμπάει στο πάτωμα και να παραμένει ανάμεσα στα χέρια και φροντίστε το γόνατο να μη βγαίνει μπροστά από τα δάχτυλα του ποδιού σας. Στην τελική στάση, το κεφάλι και η πλάτη έχουν ελαφρά κάμψη προς τα πάνω και πίσω. Το βάρος του σώματος μοιράζεται στα δάχτυλα ή στις παλάμες των χεριών, στο δεξί πέλμα, στο αριστερό γόνατο και στα δάχτυλα του αριστερού ποδιού.
Αναπνοή: Εισπνεύστε καθώς τεντώνετε το αριστερό πόδι προς τα πίσω.

Padahastasana (Στάση κάμψης μπροστά )

Κάντε κάμψη προς τα εμπρός φέροντας τα δάχτυλα ή τις παλάμες σας προς το πάτωμα στο πλάι των πελμάτων. Πλησιάστε όσο μπορείτε την κοιλιά και το στήθος προς τους μηρούς σας και κοιτάξτε προς τα γόνατα. Κρατήστε τα γόνατα τεντωμένα, αφήστε τον κορμό και το κεφάλι να κρεμαστούν. Μην ζορίζεστε αν δε φτάνουν τα χέρια.

Αναπνοή: Εκπνεύστε κατά την κάμψη.

Vrksasana (Στάση δέντρου)

Σήκω από την προηγούμενη θέση αργά. Στάσου και στα δύο πόδια. Ήρεμα, λύγισε το αριστερό γόνατο και τοποθέτησέ το όσο πιο ψηλά μπορείς στο δεξιό προσαγωγό. Βρες την ισορροπία σου. Ρίζωσε στο έδαφος όπως ένα δέντρο. Τέντωσε τα χέρια ψηλά και πάρε ενέργεια από τον ουρανό. Συγκεντρώσου και μείνε για 5 βαθιές αναπνοές σε κάθε πόδι.

 

Tags: fitness, Πρωινή Yoga (6 σύντομες ασκήσεις), Στεφανία Καπετανίδου

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 shares

See You In FB