Πληγωμένη καρδιά

της Φραγκίσκας Στρούμπου

Το κορίτσι τον αγάπησε με τρόπους που ποτέ δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να αγαπήσει. Αφιέρωσε τον εαυτό της σ’ αυτόν με κάθε ίνα της ύπαρξης της. Του επέτρεψε να αγγίξει τα βαθύτερα μέρη της ψυχής της, τα οποία ακόμα δεν γνώριζε ότι υπήρχαν. Του έδωσε την καρδιά της και υποσχέθηκε ότι πάντα θα την προστατεύει.
Στη συνέχεια, χωρίς προειδοποίηση, την έσπασε σε αμέτρητα κομμάτια. Έφυγε χωρίς να κοιτάξει πίσω για να δει το χάος που δημιούργησε στη ζωή της.
Την άφησε απελπισμένη, προδομένη και πληγωμένη. Την άφησε να μαζέψει μόνη της τα κομμάτια της σπασμένης καρδιάς της. Ποτέ δεν σταμάτησε να σκέφτεται πόσο την πλήγωσε, ωθώντας τη μακριά.
Αυτό το κορίτσι ήταν πάντα χαρούμενο και γεμάτο ελπίδες και αγάπη. Έψαχνε πάντα το καλό στους ανθρώπους, ακόμα και σε αυτόν τον τύπο, επειδή πίστευε ότι ποτέ δε θα έκανε τίποτα για να τη στεναχωρήσει, πόσο μάλλον να πληγώσει την καρδιά της.
Αλλά, αυτός ο τύπος κατόρθωσε να καταστρέψει όλες τις ελπίδες της τόσο εύκολα. Όπως η αγάπη και η ελπίδα της ήταν παιχνίδια που θα μπορούσε να παίξει μαζί τους για όσο χρονικό διάστημα ήθελε και στη συνέχεια εύκολα να τα απορρίψει.
Το κορίτσι αυτό του έδωσε ανιδιοτελώς την καρδιά της- το σημαντικότερο και πιο ιερό θησαυρό που μπορεί κανείς να αναλάβει ποτέ. Έριξε την αθώα ψυχή της κάτω από τα πόδια της. Και πώς την ευχαρίστησε;
Πήρε τόσο την ίδια όσο και την αγάπη της ως δεδομένη. Τροφοδοτούσε τις ελπίδες της με ψέμματα, τις ψεύτικες υποσχέσεις, τις ψεύτικες δικαιολογίες και ποιος ξέρει τι άλλο. Την έπεισε να πιστεύει ότι ήταν η μόνη κοπέλα στη ζωή του.
Την έσπασε. Κατέστρεψε την ικανότητά της να εμπιστεύεται τους ανθρώπους. Από ένα κορίτσι που πίστευε στο καλό στους ανθρώπους, μετατράπηκε σε κορίτσι που σκέφτηκε ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίδιοι- κακοί.
Αναμφισβήτητα, θα χρειαστεί χρόνος για να τον ξεπεράσει, να ξεπεράσει τον πόνο της και να προχωρήσει με τη ζωή της. Η προδοσία του την σημάδεψε συναισθηματικά και ψυχικά. Κατέστρεψε την αυτοεκτίμησή της και ταρακούνησε την πίστη της στην αγάπη.
Ως αποτέλεσμα, φυλάει την καρδιά της και δεν αφήνει κανέναν να μπει μέσα.
Ίσως μερικοί θα πουν ότι είναι εντάξει, ότι τον έχει ξεπεράσει ήδη και προχώρησε. Αλλά όχι. Η αλήθεια είναι ότι χαμογελάει και φαίνεται ήρεμη, αλλά πίσω από όλα αυτά υπάρχει μια πληγωμένη καρδιά, διαλυμένα όνειρα και χαλασμένες ελπίδες. Αισθάνεται σαν να καταρρέει, σαν να έχασε το σκοπό της για να ζει, σαν να μην έχει τίποτα για να πολεμήσει για αυτό.
Νιώθει σαν το άλλο κομμάτι της έφυγε με αυτόν που ήταν μαζί και αγαπούσε. Νομίζει ότι δεν θα μπορέσει ποτέ να αγαπήσει πάλι, αλλά κάνει λάθος. Απλώς δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι πολλές φορές, στο ταξίδι για να βρει κανείς την αληθινή αγάπη πρέπει πρώτα να πληγωθεί πράγμα που θα της διδάξει πώς είναι η πραγματική αγάπη και πόσο αξίζει.
Αυτό το κορίτσι συλλέγει τώρα τα κομμάτια της σπασμένης καρδιάς της. Προσπαθεί να μην τον σκέφτεται και τα πράγματα που έκαναν μαζί. Προσπαθεί να αγνοήσει κάθε ανάμνησή του, ακόμα κι αν είναι δύσκολο. Κάθε μέρος τον θυμίζει. Κάθε φαγητό, κάθε άρωμα μυρίζει σαν κι αυτόν.
Αλλά, δεν παραιτείται. Ξεκινά σιγά-σιγά να θυμάται ποια ήταν πριν έρθει ο τύπος που υποτίθεται ότι θα την αγαπούσε και αγωνιζόταν για αυτήν και έπαιξε με τα συναισθήματα της και το μυαλό της.
Αυτό το κορίτσι είναι δυνατό και δε θα φοβηθεί να αγαπήσει και πάλι. Θα βρει την αληθινή αγάπη της όταν δεν το περιμένει. Και όταν την βρει, ίσως αισθανθεί ακόμα τα σημάδια της, αλλά δε θα είναι πληγωμένη πλέον.
Σίγουρα, θα της πάρει χρόνο για να μάθει να εμπιστεύεται τη νέα αγάπη, αλλά σταδιακά θα το πετύχει. Η νέα της αγάπη θα της αποδείξει ότι αξίζει την προσοχή και την εμπιστοσύνη της. Θα της δείξει ότι η αγάπη δεν πρέπει να σε πληγώνει.
Θα την βοηθήσει να αγαπήσει και πάλι.
Και αυτό το κορίτσι θα γίνει τελικά το πρόσωπο που ήταν κάποτε. Θα θυμηθεί πόσο δυνατή και γενναία είναι. Θα συνειδητοποιήσει ότι όλα αυτά που έχει περάσει και η αποφασιστικότητά της να ξεπεράσει τον πόνο της, την έχει κάνει ακόμα πιο δυνατή και πιο ανθεκτική.
Αυτή η γυναίκα θα αγαπήσει και θα αγαπηθεί πάλι γιατί το αξίζει.
Αξίζει να είναι μαζί με κάποιον που θα την επιλέγει κάθε μέρα. Με κάποιον που θα την σέβεται και θα την εκτιμάει. Που θα είναι πιστός και θα τη σέβεται αρκετά για να μην της πει ψέμματα ποτέ.
Αξίζει να είναι με κάποιον που θα γνωρίζει πόσο πολύτιμη είναι και ότι αξίζει κάθε προσπάθεια.
Αξίζει όλα αυτά και πολλά άλλα και δεν πρέπει να μείνει για κάτι λιγότερο από αυτό.
Και τη στιγμή που θα αφήσει τον εαυτό της να αγαπήσει πάλι, δε θα φέρει πλέον το βάρος του επώδυνου παρελθόντος στους ώμους της. Οι μνήμες από αυτόν δε θα την ενοχλούν πλέον. Θα είναι ελεύθερη σαν πουλί και θα ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή της.
Και για τον άντρα που θα είναι προνομιούχος να αγαπηθεί από αυτό το κορίτσι, να ξέρεις ότι η γυναίκα που ανοίγει την καρδιά της για να σε αγαπήσει, όταν έχει ήδη πληγωθεί, είναι πιο γενναία από κάθε άτομο που θα συναντήσεις.

Tags: Πληγωμένη καρδιά, Φραγκίσκα Στρούμπου

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 shares

See You In FB