Εκείνα τα περίεργα πλάσματα που λέγονται άνθρωποι

της Μελίνας Μητροπούλου

Οι άνθρωποι είναι κινούμενα όντα που το μόνο που θέλουν είναι να αγαπάν και να αγαπιούνται. Μάλλον πρόκειται για ένα νόμο της ζωής, που όλοι έχουν θεοποιήσει. Πώς γίνεται όμως να θεοποιούμε αυτό που μας πληγώνει, αυτό που μας αλλάζει τη ζωή; Ακόμα κι αν δεν μπορούμε να βρούμε απάντηση, μπορούμε να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε αυτόν τον νόμο και να δημιουργήσουμε κάτι τελείως διαφορετικό.

Ο έρωτας είναι ένα συναίσθημα, το οποίο έχει ριζώσει στη ζωή μας. Είναι από αυτά που νομίζεις ότι έχεις γεννηθεί για αυτό και ζεις μόνο γι’ αυτό. Κάτι σαν αυτοσκοπός. Μέγα λάθος. Το συναίσθημα αυτό είναι όπως όλα τα άλλα, όπως η λύπη, όπως η χαρά, όπως η γαλήνη, ο ενθουσιασμός, η ικανοποίηση. Δε διαφέρει καθόλου. Αυτό που το κάνει μοναδικό, ίσως είναι η ύπαρξη ενός ατόμου που το θεωρούμε ”άλλο μας μισό” και μας κάνει τις στιγμές μας μοναδικές, λαμπερές και στενάχωρες. Το άλλο άτομο λοιπόν, είναι που κάνει τη διαφορά. Αυτό το άτομο είναι ίσως είναι ένα κομμάτι της καρδιά μας το οποίο θέλει να ενωθεί με κάποιον τρόπο. Αυτός ο τρόπος είναι ο έρωτας. Είναι η αγάπη. Αλλά μην ξεχνάμε τα εμπόδια τα οποία μας δοκιμάζουν. Εμπόδια; Μια λέξη με πολλά νοήματα τελικά. Τι μπορεί να είναι ένα εμπόδιο μεταξύ δυο ανθρώπων που δεν μπορούν να αγαπηθούν; Είναι ένα θέμα που προβληματίζει κάποιους ανθρώπους. Είναι το θέμα του “θέλω”.  

Άραγε το θέλω αρκεί για να κρατήσει δύο άτομα μαζί; Τι είναι το ”θέλω” και πόσο δυνατό είναι. Ανάλογα με αυτό οι άνθρωποι εντάσσονται σε δύο κατηγορίες. Στην κατηγορία των ανθρώπων που ναι μεν θέλουν κάποιον, αλλά αφήνουν αυτόν τον έρωτα ανεκπλήρωτο ή στην κατηγορία των ατόμων που μένουν πιστοί σε αυτό που λέμε ”καρδιά” ; Είναι δύσκολο να πεις με σιγουριά. Είναι παγίδα, είναι εμπόδιο. Είναι τρελό και δύσκολο να μιλάμε για τις δύο αυτές κατηγορίες. Η πραγματικότητά μας είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Είναι ένα πείραμα ζωής, πόσο θα αντέξουμε να είμαστε σε ένα κύκλο που αρχή έχει μια αγάπη και τέλος ένα φιλί.

Ένα φιλί το οποίο είναι μια ανάσα, μια μικρή δόση δύναμης για τον άλλον. Το φιλί, μια ιστορία η οποία έχει πολλά να πει και να νιώσει. Είναι μια ανάσα που δίνει ο ένας στον άλλον για να έχει λόγο να ζήσει, μια μορφή λατρείας προς τον αγαπημένο σου. Ας πάρουμε για παράδειγμα το φιλί της ζωής. Όταν κάποιος βρίσκεται σε κίνδυνο μόνο ένα φιλί μπορεί να τον σώσει. Η δύναμη του είναι όπως η δύναμη της ζωής. Ζωτική μα και πολύτιμη.

Μη βιαστείτε να το δώσετε σε εκείνον που δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτή τη δύναμη που απλόχερα του δίνετε. Να το μοιράζετε εκεί που αξίζει.

Tags: Εκείνα τα περίεργα πλάσματα που λέγονται άνθρωποι, Μελίνα Μητροπούλου

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 shares

See You In FB