Πάρε μία βαθιά ανάσα…

της Θεοδώρας-Φωτεινής Βλαχοπούλου

Σχέση από απόσταση. Και μόνο στην σκέψη, όλοι παίρνουμε μία βαθιά ανάσα. Είναι άραγε τόσο δύσκολη όσο τη θεωρούμε; Αξίζει να την παλέψεις ή καλύτερα να μείνεις στον πάγκο για κάποιο επόμενο ημίχρονο; Όσοι δεν την έχουν ζήσει, λένε πως δεν θα το έκαναν ποτέ. Τι συμβαίνει όμως όταν λόγω των συνθηκών βρίσκεσαι σε αυτήν την κατάσταση;
Είναι κάτι το εντελώς οξύμωρο και υποκειμενικό. Συνήθως διαλέγει τα άκρα και δεν βρίσκεται ποτέ στη μέση. Ή θα βγεις αλώβητος και αρτιμελής, είτε θα βρεθείς ξαπλωμένος στο πάτωμα να κοιτάς τον ουρανό και να μετράς τα άστρα. Συχνή φράση που συνοδεύει τη σχέση από απόσταση είναι το «μου λείπεις» μαζί με ένα σκοτεινό βάρος στην ψυχή. Η επικοινωνία επιτυγχάνεται, κυρίως, μέσω τηλεφώνου και μηνυμάτων. Το κινητό γίνεται προέκταση του χεριού σου και είναι το πρώτο πράγμα, που ελέγχεις το πρωί, μόλις ξυπνήσεις και το τελευταίο πριν κοιμηθείς. Προσπαθείς να προλάβεις το χάσμα μεταξύ σας, πριν καν δημιουργηθεί. Καταπίνεις την γκρίνια σου, μερικά παράπονά σου και προσπαθείς να συμβιβαστείς με ό,τι έχεις.
Το μεγαλύτερό σου παράπονο είναι το αδύνατο της συνάντησης. Οι ημέρες, που περνάνε δύσκολα μακριά του και οι στιγμές που χάνετε. Τα προβλήματα που ανακύπτουν, φαντάζουν πιο μεγάλα και σοβαρά από ότι είναι στην πραγματικότητα. Και βρίσκεσαι πίσω από μία οθόνη να προσπαθείς να λύσεις οτιδήποτε φαίνεται άλυτο. Πίσω από μία οθόνη, προσπαθώντας να κρύψεις τη θλίψη σου και τα δάκρυά σου. Ναι,θα υπάρξουν και δάκρυα. Δύσκολα μπορείς να τα αποφύγεις τη στιγμή που ο άνθρωπος, ο οποίος έφυγε μακριά, είναι το άλλο σου μισό. Μα αν υπάρχει αγάπη και μερικά χαρτομάντηλα εκεί κοντά, θα γίνουν όλα λιγότερο οδυνηρά.
Και τελικά, μπορεί να αντέξει μία σχέση την απόσταση; Σε αυτήν την ερώτηση, η απάντηση είναι πολύπλοκη και σίγουρα όχι απόλυτη. Όλοι θα σκεφτούμε πως αν υπάρχει αγάπη, κατανόηση και εμπιστοσύνη, μία σχέση είναι ακατανίκητη από οποιαδήποτε απόσταση. Πως αν υπάρχει θέληση όλα μπορούν να επιτευχθούν και να οδηγήσουν σε ένα τελεσφόρο μέλλον. Κάποιες φορές άλλωστε αυτή η συνθήκη είναι δεδομένη και δεν δύναται να αποφευχθεί. Αν ρωτάς την άποψή μου, όσο δύσκολο και ψυχοφθόρο και αν είναι και για τους δύο, πάντα θα υπάρχει μία αγκαλιά κάτι χιλιόμετρα μακριά, που θα είναι μόνο για εσένα. Μία ζεστή φωνή από την άλλη γραμμή, να σου υπενθυμίσει ότι βρίσκεται εκεί ό,τι κι αν χρειαστείς και ας είναι μακριά στον χάρτη. Εσύ θα τον νιώθεις πάντα κοντά. Εξάλλου, αν εσύ το θέλεις, μπορείς τα χιλιόμετρα να τα κάνεις χιλιοστά για αυτόν που αγαπάς…

Tags: Θεοδώρα-Φωτεινή Βλαχοπούλου, Πάρε μία βαθιά ανάσα...

Related Posts

Avatar
by
Feelings. Facts. Faces. Full of Beauty. Fwords.
Previous Post Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 shares

See You In FB