Όταν δακρύζει ο Έρωτας

της Βίκυς Μπάλλου

Μου είχαν πει πως ήταν Θεός… Μα εγώ τον είδα κουρνιασμένο σε μια γωνιά στα ερημικά στενά της πόλης.

Η βροχή έπεφτε πάνω στα ολόξανθα μαλλιά και η ψυχή έσταζε αίμα.

Είχε δυο λαβωμένα φτερά και δάκρυα έτρεχαν στα άλλοτε ροδοκόκκινα μάγουλα. Δεν κρατούσε τόξο. Το είχε ακουμπισμένο δίπλα του, μαζί με τα βέλη… Σαν να μην είχαν λόγο ύπαρξης κι αυτά.

Ναι, ήταν ο Έρωτας. Μα αλλιώτικος και πληγωμένος.

Σήκωσε τα μάτια και με κοίταξε με ένα βλέμμα όλο παράπονο.

Πλησίασα.

Και τότε άρχιζαν να στάζουν από τα χείλη του λέξεις γεμάτες πίκρα: «Τ’ άλλαξαν όλα οι άνθρωποι αυτήν την εποχή. Μπέρδεψαν το κλασσικό, γνήσιο φλερτ με το άχαρο «καμάκι». Θυσίασαν τα ερωτικά, γεμάτα πόθο βλέμματα, για άψυχα μηνύματα στην οθόνη του κινητού. Παραδόθηκαν στην ηδονή της σάρκας, ξεχνώντας εκείνον τον έρωτα που θρέφει ψυχή και σώμα. Πλέον αναλώνονται σε διαφορετικά κάθε νύχτα κρεβάτια. Αγκαλιάζουν μονάχα κορμιά, αδυνατώντας να διεγείρουν μυαλό και να αγγίξουν καρδιές. Τους ενδιαφέρει μόνο το πρόσκαιρο, το εύκολο, το φθηνό. Ξεχνούν την αξία της μοναδικότητας. Δεν νιώθουν πια».

Άλλο ένα δάκρυ έπεσε στο υγρό πλακόστρωτο και ένας ψίθυρος βγήκε από την ψυχή του: «Με πούλησαν…».

Κοίταξε μελαγχολικά τον ουρανό, περιμένοντας μια απόκρισή μου… Μα δεν μπορούσα να πω τίποτα. Δεν υπήρχαν λέξεις, γιατί τώρα είχε μουσκέψει και η δική μου ψυχή απ’ τα δάκρυα. Έκλαιγα και εγώ μαζί με τον Έρωτα. Τον αληθινό. Τον ατόφιο. Τον αυθεντικό. Εκείνον που σε κάνει να νιώθεις ζωντανός… Που δεν εκφράζεται με λόγια, γιατί όλα τα έχουν πει τα βλέμματα… Που σε συντροφεύει όλες τις στιγμές της ημέρας και όχι μόνο τις νύχτες με  ανούσια αγγίγματα.

Η βροχή δυνάμωσε.

Αντίκρισα και πάλι τα πληγωμένα φτερά και γύρισα να φύγω.

Και τότε είδα εσένα.

Και μόλις ενώθηκαν τα βλέμματά μας, χαμογέλασε δειλά ο Έρωτας.

Και όταν ακούμπησες το χέρι μου και με έσφιξες στην αγκαλιά σου άρχισε να πετά ξανά.

Γιατί κατάλαβε ότι υπάρχει ελπίδα…!

Tags: Βίκυ Μπάλλου, Όταν δακρύζει ο Έρωτας...

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 shares

See You In FB