Να κοιμηθούμε αγκαλιά

του Νεόφυτου Βασιλείου

Κλεισμένοι στους τέσσερις τοίχους, αγανακτισμένοι από τη φυλάκιση και την απογοήτευση, με μια πλακωμένη καρδιά αναζητούσαμε να φύγουμε. Αυτές οι τάσεις φυγής, μας έχουν μετατρέψει σε ονειροπόλους. Ονειροπόλους αθεράπευτα ρομαντικούς. Bλέπετε, κανείς δεν χάνει τo ρομαντισμό και τη γοητεία του ακόμα και στις δύσκολες ώρες… Tα όνειρα για τα ταξίδια που θέλαμε να πάμε, για αυτά που θέλαμε να κάνουμε και δεν μπορούμε τώρα, αποτελούσαν μοναδικό καταφύγιο.
Σε κοιτώ και με κοιτάς, γνωρίζουμε και οι δυο μας πως χρειαζόμαστε μια άλλη ζωή, καλύτερη, έχοντας και οι δυο ανελλιπώς, αυτήν την τάση φυγής. Πάντα είμασταν απόλυτα σίγουροι ότι θα μας έκανε να νιώσουμε καλύτερα με τον εαυτό μας. Καλύτερα με την ύπαρξή μας. Που σε εκείνην, είναι μόνο το μισό εγώ και το άλλο μισό λείπει…
Έλα απόψε να κοιμηθούμε, να πάμε ένα ταξίδι στο όνειρο, να δημιουργήσουμε εκεί όνειρα μαζί. Ή αλλιώς, άμα θες, άσε τα όνειρα και έλα να αγαπηθούμε. Διότι η αγάπη και ο έρωτας είναι στην ουσία η πραγμάτωση των ονείρων μας. Το αντιλαμβανόμαστε όμως αυτό; Ή έχουμε την τάση να μας αρέσει να ονειρευόμαστε, με την δικαιολογία της ΄φυλακισμένης’ μας ζωής; Εγώ το κατάλαβα, και σου λέω, άσε τα όνειρα και άδραξε την ευκαιρία, τώρα που είμαστε κι οι δυο μαζί, δίπλα δίπλα, ο ένας με τον άλλο.
Αντί να κοιμηθούμε απόψε, ξεχωριστά, στο δικό μας δωμάτιο, στο ελαφρύ μας στρώμα, κράτα μου το χέρι σφικτά, να κοιμηθούμε μαζί. Nα ζήσουμε το δικό μας όνειρο, όχι οποιοδήποτε άλλο. Και όταν ξυπνήσουμε, να κάνουμε το όνειρο αυτό πραγματικότητα.

Tags: Να κοιμηθούμε αγκαλιά, Νεόφυτος Βασιλείου

Related Posts

by
Feelings. Facts. Faces. Full of Beauty. Fwords.
Previous Post Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 shares

See You In FB