Μην έρθεις ξανά

της Μαρία Κωνσταντινοπούλου

Μπήκα στο δωμάτιο σου. Εκεί. Μόνη. Πού είσαι; Ντουλάπες γεμάτες. Πού είσαι; Έφυγες; Κάθομαι στο κρεβάτι σου. Η ίδια κουβέρτα. Άγγιγμα στην ψυχή. Κλείνω τα μάτια. Σε ψάχνω σε όνειρα που μου φανέρωνες. Δεν είσαι ούτε εκεί. Πιάνω το μαξιλάρι σου. Εδώ ακουμπούσες το κεφάλι σου, εδώ πάλευες με τους εφιάλτες σου. Παντού μοναξιά. Ούτε στους τοίχους δεν είπες ένα γεια. Το ραδιόφωνο δίπλα στο κρεβάτι σου ψιθύριζε λόγια μυστικά, λόγια που σε ξεμυάλιζαν. Γεννήθηκες για να φύγεις και γω γεννήθηκα για να μην σε δω να φεύγεις. Κάπου κρύβεσαι; Κάπου ξεχάστηκες και δεν ήρθες; Σε ψάχνω, σε αναζητώ στων τοίχων τα ίχνη σου να βρω. Μάταια. Βάδισες χωρίς ίχνη. Δεν ήθελες να αναστατώσεις. Έτσι ήσουν. Διακριτική. Αρχοντική. Βλέπω φωτογραφίες με μας. Ενθύμιο. Κλάμα. Κόλαση. Εγκλεισμός.

Σκίζω τη φωτογραφία γιατί δεν με αποχαιρέτησες. Πώς τόλμησες; Σε μένα. Σε μένα. Όχι, όχι, όχι, δεν ήθελα να φύγεις. Ακούς, σε σένα το λέω. Με άφησες εδώ να παλεύω χωρίς εσένα για σένα. Θέλω να φύγω, να τρέξω αντίθετα στον άνεμο, αντίθετα στον χρόνο να γυρέψω τα γιατί του μέλλοντος. Φαρμακώθηκα για να αντέξω απουσίες, παρουσίες. Όλα το ίδιο είναι. Μέρες τρέχουν όπως τρέχεις και συ να φύγεις από δω. Όταν σε γυρεύω, είσαι δω και δεν φανερώνεσαι. Δεν έχεις κότσια να βγεις, να με δεις. Δεν θες. Γιατί να θες; Ούτε γω με βλέπω στον καθρέφτη. Ένα τέρας με όψη ανθρώπου. Ποια η διαφορά; Ανήκω στην οικογένεια τεράτων πια.

Χωρίς ταυτότητα ιχνηλατώ σε ένα σπίτι που με άφησε ορφανή. Δεν έχω δεσμούς. Ποτέ δεν είχα. Να κλάψω γιατί; Θα φανερωθείς και δεν το ξέρω; Τότε να φρεσκαριστώ. Μην δεις το χάλι μου και φύγεις. Έλα και γνέψε μου ένα αντίο. Θα το δεχτώ. Μπα, δεν το νομίζω. Τίποτα δεν δέχομαι και από κανέναν. Ούτε ένα φιλάκι, μην μου δώσεις. Από μακριά να με προσέχεις. Γιατί ποτέ δεν σου συγχώρεσα το φευγιό σου. Ξαφνικά, μόνη. Ξαφνικά, χωρίς ένα γεια. Φεύγω από το δωμάτιο σου. Επειδή έφυγες εσύ. Σκέψεις πάνω, ζωή κάτω και συ στο άπειρο. Έλα ήλιε μου, να μου φωτίσεις τα σκοτάδια.

Tags: Μαρία Κωνσταντινοπούλου, Μην έρθεις ξανά

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 shares

See You In FB