Mη βιαστείς…

της Φανής Μιχαήλ

Μέσα στα χρόνια που περνάνε και από όσους ανθρώπους έχω γνωρίσει, έχω πάρει πολλές εμπειρίες και πληροφορίες, είτε δικές τους, είτε δικές μου, είτε δικές μας. Έχω πάρει πολλές γνώσεις, ακόμα και για πράγματα που δεν έχουν συμβεί στη δική μου ζωή και έχω προετοιμαστεί, όσο γίνεται, για όταν θα συμβούν και σε μένα. Μία από τις πιο πολύτιμες συμβουλές που έχω ακούσει-μέσα στις πρώτες δέκα σίγουρα- είναι το «μη βιαστείς».

Μη βιαστείς να ζήσεις, να νιώσεις, να μιλήσεις, να κοιτάξεις, να προχωρήσεις, να περιμένεις, όλα, απλά μη βιαστείς. Κυρίως, μη βιαστείς να μεγαλώσεις, να ωριμάσεις, δώσε σε όλα τo χρόνο που τους πρέπει και τους αξίζει. Και στα καλά μα και στα άσχημα. Άσε το χρόνο να κάνει τη δουλειά του. Δώσε στον εαυτό σου την πολυτέλεια να βιώσει και να χωνέψει τα πάντα, τα συναισθήματα, τα ερεθίσματα, τις στιγμές, τις εμπειρίες, όλα. Επέτρεψε στον εαυτό σου να τα γευτεί και να τα βιώσει όλα όσο και όπως πρέπει.

Η συμβουλή του να μη βιαστείς εμπεριέχει όλα αυτά που προαναφέρθηκαν και κάτι ακόμα. Είμαι λίγο θυμωμένη, που οι άνθρωποι βιάζονται να κάνουν τα πάντα και κυρίως, που βιάζονται να μεγαλώσουν. Γιατί, ρε παιδιά, ο χρόνος εκεί είναι δε φεύγει, καλά να είμαστε, γιατί βιάζεστε τόσο πολύ να κάνετε τα πάντα; Αρχικά, δεν είναι όλα για όλους, δεν είστε όλοι φτιαγμένοι για να κάνετε πολλά και συνεχόμενα λάθη ή να πάρετε πρωτοβουλίες που είναι έξω από εσάς. Από τη μία, καλά κάνετε και είστε θαρραλέοι, αλλά άπληστοι γιατί; Το έχω κάνει κι εγώ στο παρελθόν, δε βγάζω την ουρά μου απ’ έξω και βιαστική ήμουν κάποτε και άπληστη. Ευτυχώς, για μένα και για τους γύρω μου, στη δική μου περίπτωση, κράτησε για λίγο και την κατάλληλη στιγμή. Εκεί που είχα πάρει φόρα, σταμάτησα απότομα και με κοίταξα, είδα μέσα μου κι έξω μου και πραγματικά, με «χαστούκισα», κι ήρθα στη θέση μου, τα πήρα όλα από την αρχή και ξαναξεκίνησα. Με τη σωστή ροή και το βασικότερο με τον τρόπο που μου ταιριάζει. Θέλω το χρόνο μου σε όλα και η βιασύνη δε μου πάει, σε άλλους πάει, οπότε ο καθένας στο ρυθμό του.

Μπαίνουμε όλοι στη διαδικασία να θέλουμε να δοκιμάζουμε πράγματα και μπράβο μας, αλλά όταν καταλαβαίνεις ότι κάτι δε σου ταιριάζει γιατί συνεχίζεις να το κάνεις; Αναρωτιέμαι. Χαλάρωσε, δες που νιώθεις καλά και μείνε εκεί. Εννοείται, ότι δεν μιλάω για το άλλο άκρο, του μοιρολάτρη και αυτού που δεν τον ενδιαφέρει τι γίνεται γύρω του, απλά αξίζει να συνειδητοποιήσουμε ότι όλα θέλουν το χρόνο τους. Θυμώνω και κυρίως στεναχωριέμαι που δεν δίνουμε στις στιγμές, το χρόνο και την ποιότητα που τους χρειάζεται, που αφήνουμε τη ζωή να περνάει βιαστικά με πράγματα και καταστάσεις που δεν μας ταιριάζουν, επειδή έτσι πρέπει και έτσι κάνουν όλοι. Δεν παίρνουμε την κατάλληλη απόσταση για να εκτιμήσουμε και να θαυμάσουμε καθετί που μας δίνεται τόσο απλόχερα και γενναιόδωρα από την ίδια τη ζωή και θέλουμε κι άλλα, κι άλλα. Απληστία και αχαριστία, το λέω εγώ.

Κάνε τη διαφορά, λοιπόν, μη βιαστείς να κάνεις πράγματα για τα οποία, δεν είσαι ακόμα έτοιμος και ίσως να μην είσαι και ποτέ. Απόλαυσε ό,τι ζεις και μην το πιέζεις.

Tags: Μη βιαστείς, Φανή Μιχαήλ

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 shares

See You In FB