Μάχες με δαίμονες

της Φραγκίσκας Στρούμπου 

Είσαι σαν ένας ατέλειωτος εφιάλτης από τον οποίο δεν μπορώ να ξυπνήσω. Δεν έχει σημασία πόσο δυνατά φωνάζω και χτυπάω πράγματα, τίποτα δε θα με ξυπνήσει και είσαι πάντα εκεί. Η παρουσία σου παραμένει και δεν είναι πολύ μακριά. Θα μπορέσω ποτέ να αφήσω την ασφάλεια μου χωρίς να κοιτάξω πάνω από τον ώμο μου;
Δε θα ήθελα τίποτα περισσότερο από το να βγεις από τη ζωή μου για πάντα. Δε φέρνεις τίποτα εκτός από δράμα και χάος στη ζωή μου. Έχεις ήδη κάνει εξαιρετικά δύσκολο για μένα να εμπιστευθώ τους ανθρώπους, πόσο μάλλον βγω με κάποιον χωρίς φόβο ή την πιθανότητα να εμφανιστείς εσύ και να τους τρομάξεις, να τους διώξεις μακριά.
Δυστυχώς, είσαι μέρος του παρελθόντος μου και πρέπει να ζήσω με τις συνέπειες, αλλά κανείς άλλος δεν πρέπει. Πάντα αναρωτιέμαι γιατί ξαναγυρνάς τόσο συχνά και τότε συνειδητοποιώ ποιον έχω να αντιμετωπίσω. Έναν ναρκισσιστής κοινωνιοπαθή που θα συνεχίσει να προσπαθεί να καταστρέψει τη ζωή μου σαν να μην ήταν αρκετό το τραύμα από το παρελθόν που προκάλεσε.
Με κοίταξες ευθεία στα μάτια με τέτοιο θυμό και οργή. Δεν μπορώ να πω ότι μου λείπουν αυτά τα βλέμματα ή ότι τα άξιζα. Κάθε φρικτή και οδυνηρή εμπειρία της σωματικής και συναισθηματικής σου κακοποίησης ξαφνικά έσπευσε να βρεθεί στο προσκήνιο του μυαλού μου. Δεν ήμουν σε θέση να τα βγάλω από το κεφάλι μου από τότε που σε είδα.
Αποφεύγω μέρη που ξέρω ότι μπορεί να είσαι ή να εμφανιστείς. Και κατάφερα να σε αποφύγω μέχρι πρόσφατα. Δεν θυμάσαι ότι σε άφησα για κάποιο λόγο;
Είμαι ακόμα ζωντανή, είμαι καλύτερα και αισθάνομαι καλύτερα από ποτέ. Αν και οι σκιές σου εξακολουθούν να με στοιχειώνουν τη νύχτα, σήμερα έχω επιλέξει να ζήσω ειρηνικά και ελεύθερα. Σήμερα γνωρίζω ότι είσαι άρρωστος άνθρωπος και ότι δεν έχω κανένα έλεγχο ή εξουσία στις ενέργειες και τις συμπεριφορές σου. Μπορώ μόνο να ελέγξω εμένα και πώς αντιδρώ στα πράγματα.
Την ημέρα που έφυγα, η μοίρα ήταν στο πλευρό μου. Έχω ένα μεγαλύτερο σκοπό να υπηρετήσω σε αυτή τη ζωή και κανείς δεν θα με εμποδίσει να το κάνω. Μπορεί να με χτύπησες προσωρινά, αλλά εξαιτίας σου, είμαι πιο δυνατή και πιο σοφή σήμερα. Είμαι περισσότερο ενήμερη και προσεκτική με τους ανθρώπους και τα πράγματα. Βρήκα μια εσωτερική ειρήνη που ποτέ δεν πίστευα ότι ήταν εφικτή.
Συνεχίζεις να χάνεις μάχες με τους εσωτερικούς σου δαίμονες επειδή είσαι πολύ φοβισμένος για να καταλάβεις πλήρως τη ζημιά και το τραύμα που μου προκάλεσες. Σου εύχομαι να βρεις τη δύναμη και το θάρρος να γνωρίσεις τους δαίμονες σου ώστε να είσαι σε θέση από εδώ και πέρα να τους αντιμετωπίσεις. Χάρη σε σένα, μπορώ να νικήσω τους εσωτερικούς μου δαίμονες και να κάνω το σωστό για τον εαυτό μου και για τους άλλους.
Ο φόβος δεν θα είναι πλέον μέρος της καθημερινότητάς μου. Μπορεί να έχεις ξυπνήσει όλα τα σκληρά πράγματα που μου έκανες, αλλά ευτυχώς έχω μεγαλώσει αρκετά για να μάθω ότι όλα αυτά είναι μνήμες του παρελθόντος που με έχουν διαμορφώσει για να είμαι η πολεμίστρια που είμαι σήμερα.

 

Tags: Μάχες με δαίμονες, Φραγκίσκα Στρούμπου

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 shares

See You In FB