Κριτής μου είναι μόνο ο καθρέφτης

της Ειρήνης Στέφα

Όταν κρίνουμε τη συμπεριφορά κάποιου ως λάθος, στην πραγματικότητα την αποδεχόμαστε. Προσπαθούμε να αποδείξουμε το λάθος και βρισκόμαστε να το επαναλαμβάνουμε. Δεν είναι δική μας δουλειά, να αλλάξουμε κανέναν. Ο καθένας, έχει το δικό του δρόμο. Το δικό του ταξίδι. Η συμπεριφορά του απέναντί μας, δεν καθορίζει εμάς, αλλά τον ίδιο. Προσπαθώντας να τον κάνουμε να μας εκτιμήσει, ή να δει ότι δεν οδηγείται πουθενά, καταλήγουμε να βαδίζουμε στον δρόμο του, που εξαρχής δεν ήταν δικός μας. Μην ασχολείστε με τη ζωή και τη συμπεριφορά των άλλων ανθρώπων. Δεν σας αφορά. Μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε ή Όχι, να συμπορευτείτε. Μα δεν μπορείτε να επιθυμήσετε, να αλλάξετε το ταξίδι τους.

Το καλό και το κακό, ήταν είναι και θα είναι, πάντα υποκειμενικό. Σε Αγαπώ σημαίνει, θέλω να συμπορευτούμε. Όχι να περπατήσουμε τον ίδιο δρόμο. Αν οι δρόμοι μας έχουν μεγάλη απόκλιση ο ένας από του άλλου, χρειάζεται να χαιρετήσουμε και να συνεχίσει ο καθένας τον δικό του. Μην βασανίζεστε. Δεν είναι δουλειά σας να φτιάξετε τον κόσμο. Δουλειά σας είναι, να φτιάξετε ΜΟΝΟ τον εαυτό σας και να επιτρέψετε στον υπόλοιπο κόσμο να περπατήσει, όπως και όπου επιθυμεί. Κλείστε τον κύκλο της κακοποίησης. Μην επιτρέπετε σε κανέναν, να σας πει πως θα ζήσετε. Η ζωή. Αυτό το δώρο που μας δόθηκε, έχει ημερομηνία λήξης. Ζήστε χωρίς να σκέφτεστε τι κάνατε για τους άλλους, παρά μόνο τι κάνετε για τον εαυτό σας. Αν ο καθένας προσπαθούσε, για το δικό του καλό και μόνο, θα ήμασταν όλοι καλύτερα. Αφήστε τους να ζήσουν όπως θέλουν. Μπορείτε να μην τους συναναστρέφεστε. Να τους αλλάξετε όμως δεν έχετε το δικαίωμα.

Tags: Ειρήνη Στέφα, Κριτής μου είναι μόνο ο καθρέφτης

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 shares

See You In FB