Κι έζησε αυτός καλά κι αυτή καλύτερα

της Πολυξένης Ζαρκαδούλα

Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος στο τέλος της δικής τους σχέσης! Γιατί θα πρέπει, άραγε, όλα τα παραμύθια να έχουν στο τέλος της εξής φράση:«κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα»; Γιατί για να είναι καλά οι άνθρωποι πρέπει οπωσδήποτε να έχουν κάποιον σύντροφο σ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους;

Είμαστε άνθρωποι που πάει να πει πως έχουμε και σώμα και ψυχή. Και το σώμα για να είναι καλά θα πρέπει να έχει μία συντροφιά, με την ψυχή, όμως, τι γίνεται; Η ψυχή για να είναι ευτυχισμένη πέρα από την αγάπη, χρειάζεται και την ελευθερία. Κι όταν ένας άνθρωπος καταπιέζεται, πρώτα απ’ όλα πάει να πει πως δεν αγαπιέται και, δευτερευόντως, δε χαίρεται. Η αγάπη προϋποθέτει την ελευθερία, η ελευθερία, όμως, μπορεί να υπάρξει κι από μόνη της, γιατί είναι μία αρετή αυτούσια και ικανή να προσφέρει στον άνθρωπο αληθινή χαρά!

Όταν δύο άνθρωποι, λοιπόν, δυστυχούν μαζί, δεν υπάρχει λόγος να διαιωνίζουν αυτό το άσχημο συναίσθημα αλλά και τη σχέση γενικότερα! Για όλους υπάρχει χώρος σ’ αυτόν τον πλανήτη, όλοι αργά ή γρήγορα βρίσκουν κάποιον για να κάνουν μια ορισμένη πορεία ή κι όλη την πορεία ως συνοδοιπόροι. Είναι πολύ θλιβερό να βλέπεις ανθρώπους ν’ αυτοκαταστρέφονται και να καταστρέφουν το ίδιο τους το περιβάλλον! Παραδέξου στον εαυτό σου πως δεν μπορείς ούτε ν’ αλλάξεις τον άλλο ούτε, όμως, να βάζεις κι από ένα λιθαράκι κάθε φορά στην καταστροφή σου! Είναι περίεργο που ενώ υπάρχει τόση προσφορά εκεί έξω υπάρχουν ακόμα τοξικές σχέσεις και τοξικοί άνθρωποι που μπαινοβγαίνουν στις ζωές των άλλων ή που δεν μπορούν να τους αποχωριστούν οι άλλοι. Υπάρχουν τόσοι άνθρωποι εκεί έξω που θα έκαναν τα πάντα για μια σου λέξη, ένα βλέμμα, ένα χάδι. Η αγάπη κι ο έρωτας είναι τόσο ωραία συναισθήματα και βιώνονται κατ’ αυτόν τον τρόπο μόνο όταν υπάρχει πομπός και δέκτης!

Αν, λοιπόν, νιώθεις κάπως έτσι κι εσύ μην φοβάσαι ν’ αντικρίσεις τη σκληρή πραγματικότητα και ν’ αλλάξεις τα πανιά σου, να ξεκολλήσεις την άγκυρα από λιμάνια που δεν σου προσφέρουν τίποτα όμορφο, και ν’ αρχίσεις τα ταξίδια για μέρη που ονειρευόσουν αλλά δεν τόλμησες ποτέ! Μάθε να κρατάς το τιμόνι, να μη φοβάσαι τις φουρτούνες, να έχεις την πυξίδα σου σ’ ετοιμότητα για ό,τι καλό σου προκύψει στο εξής και να κοιτάς τον ήλιο χωρίς γυαλιά!

Tags: Κι έζησε αυτός καλά κι αυτή καλύτερα, Πολυξένη Ζαρκαδούλα

Related Posts

by
Feelings. Facts. Faces. Full of Beauty. Fwords.
Previous Post Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 shares

See You In FB