Κάτι που δε θα ξεχάσεις

της Μελίνας Μητροπούλου

Είναι και κάποια χρόνια στη ζωή σου τα οποία δε θέλεις να ξεχάσεις ποτέ. Είναι τα χρόνια που ζεις μια ζωή ανεξέλεγκτη, γεμάτη με αναμνήσεις, εμπειρίες, δυσκολίες, άλλα και ευχάριστα γεγονότα που σαν στάμπα θα τα κουβαλάς κάθε μέρα πάνω σου. Μιλάω για τα χρόνια της φοιτητικής ζωής που είχα την τύχη να ζήσω κι εγώ. Δε θέλω να μιλήσω για το πως πέρασα την φοιτητική μου ζωή, η οποία δυστυχώς σε λίγες μέρες θα λάβει τέλος, αλλά θα ήθελα να μιλήσω για όλους τους φοιτητές, και τους φίλους που κάποιος κάνει όταν ζήσει αυτή την μεγάλη εμπειρία της ζωής. Ναι, λοιπόν, είναι μια εμπειρία, η οποία σε μεγαλώνει και σε ωριμάζει. Είναι μια εμπειρία που αν την ζήσεις, θα σε κάνει να συνειδητοποιήσεις τη ζωή μέσα από την πραγματικότητα.

Η ζωή σου βάζει εμπόδια, και εκεί μαθαίνεις να τα ξεπερνάς μόνος σου, κυρίως τα άτομα που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι και την οικογένειά τους. Οι δυσκολίες αρχίζουν με την προσαρμογή στην πόλη ή την προσαρμογή στη σχολή, στις σχέσεις με τους καθηγητές και με τους άλλους φοιτητές. Αν είσαι εξωστρεφής εύκολα θα συναντήσεις ανθρώπους, θα τους ονομάσεις παρέα σου και σιγά σιγά ο κύκλος θα μεγαλώνει, η φιλιά θα εμφανίζεται και μαζί θα κάνετε φοιτητικές «τρέλες», ξέφρενα πάρτι, θα οργανώνετε τις αντιγραφές στα μαθήματα, αλλά και τις… εξορμήσεις σας σε κοντινές περιοχές.

Από την άλλη μεριά, αν είσαι ένα άτομο λίγο πιο εσωστρεφές, μην ανησυχείς, ίσως θελήσεις λίγο παραπάνω χρόνο να μπεις στο κλίμα του φοιτητή και να ενσωματωθείς στην «φοιτητοπαρέα», και όταν μπεις πίστεψέ με θα σου αρέσει και θα είσαι και εσύ έτοιμος να ζήσεις αξέχαστες στιγμές. Θέλει χρόνο αλλά θα τα καταφέρεις! Πάντως και στις δύο περιπτώσεις θα έχεις οδηγό και σύμβουλο τους γονείς σου, να το θυμάσαι αυτό. Μπορεί να μην συμφωνείτε σε πολλά, μπορεί να σε μαλώνουν για μερικά λαθάκια της ζωής, αλλά θα σε στηρίξουν και θα σε κάνουν να δεις τα πράγματα πιο αισιόδοξα και ρεαλιστικά.

Λένε ότι για όλα υπάρχει η πρώτη φορά, και θα συμφωνήσω. Η φοιτητική ζωή είναι απλά το έναυσμα για την ελευθερία σου χωρίς κάποιος να σου πει: «τι ώρα θα γυρίσεις, με ποιόν θα βγεις;». Βασικά είναι η ευκαιρία σου να ανεξαρτητοποιηθείς και θα το κάνεις με κάθε κόστος.

Θα πιεις και θα πιεις πολύ, θα ερωτευτείς και θα ερωτευτείς πολύ , θα πληγωθείς, θα κυνηγήσεις ένα όνειρο που έχεις, θα διαβάζεις, θα κοπείς στα μαθήματα, θα απογοητευτείς. Όταν πάρεις όμως τα ηνία της ζωής σου, και θα το μάθεις με το να είσαι ένα άτομο υπεύθυνο και οργανωμένο, θα μπορείς να αντιμετωπίσεις κάθε δυσκολία. Είναι σημαντικό να είσαι ώριμος να επιλέξεις τους φίλους σου, όσα χρονιά θα ζεις μακριά από το σπίτι σου θα είναι ένα επιπλέον στήριγμα στο άνοιγμα των φτερών σου.

Θα ξεκαρδίζεστε κάθε φορά που θα είστε όλοι έτοιμοι για μια ακόμα τρέλα, θα ξημεροβραδιάζεστε στα μπαρ και στα clubs μέχρι να δείτε το πρώτο φως της ημέρας. Ωραία είναι αυτά, ναι, και ναι θα έδινα πάλι πανελλήνιες για να τα ξαναζήσω, believe me, αξίζει τον κόπο. Αξίζει για να ζεις την κάθε μέρα διαφορετικά, αξίζει για να έχεις ένα γερό στήριγμα που δύσκολα θα σπάσει, εκεί που είσαι έτοιμος εσύ να σπάσεις. Θα έρθει και η στιγμή που θα ερωτευτείς, που θα ζήσεις το πάθος στο έπακρο, θα ζήσεις να σου τρέμουν τα πόδια όταν βλέπεις το πρόσωπο που θέλεις. Έρωτες και πάθη θα ζήσεις πολλά. Γνωριμίες της μίας βραδιάς, κι αυτές θα έρθουν. Προσεχτικά πάντα! Εσύ θα είσαι αυτός που θα κρατήσεις κάποιον δίπλα σου επειδή τον διάλεξε η καρδιά σου. Μην την απογοητεύεις! Θα μπορούσα να μιλάω για μια ζωή μικρής μεν διάρκειας αλλά μεγάλη σε ένταση, αλλά θα ήθελα να κλείσω με αυτό: Η ζωή ολόκληρη είναι μπροστά σε όλους μας, η φοιτητική ζωή όμως σε κάνει να πιστέψεις σε αληθινές αξίες της, όπως η φίλια, ο έρωτας, η εμπιστοσύνη, η υπευθυνότητα. Και μη φοβηθείτε να ανοίξετε τα χαρτιά σας σε αυτή. Μην ξεχνάτε όμως και τον πρωταρχικό σας στόχο σε αυτό το ξεκίνημα, να πάρετε το πτυχίο και να γίνετε επαγγελματίες για τον εαυτό σας. 

Tags: Κάτι που δε θα ξεχάσεις, Μελίνα Μητροπούλου

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 shares

See You In FB