Κάθε μονοπάτι ήταν το σωστό

της Μαρίας Βασιλάκη

Εάν είχες τη δυνατότητα να γυρίσεις πίσω το χρόνο θα άλλαζες άραγε κάποια απ’ τις επιλογές σου; Αν με ρωτάς, τίποτα. Κάθε μονοπάτι ήταν το σωστό για την εκάστοτε χρονική στιγμή που το έζησα και το διάλεξα. Εφόσον επιλέγεις μια κατάσταση σημαίνει πως συνέτρεχαν κάποιοι λόγοι γι’ αυτή. Κι ακόμα κι αν τώρα διαχειριζόμουν αλλιώς κάποιες καταστάσεις το αποτέλεσμά τους θα’ χε κοινό παρονομαστή και πιθανώς και κοινή κατάληξη.
Είμαι απόλυτα συμφιλιωμένη με τις επιλογές μου διότι αποτελούν όλα κομμάτια μου και προϊόντα της δικής μου σκέψης και κρίσης. Όσο μοναχικό κι αν είναι το βήμα μου νιώθω καλά με αυτό. Γιατί το επέλεξα. Και έχω μείνει τόσο μόνη μου ώστε τα άτομα που εμφανίζονται πλέον να τα κρίνω αλλιώς, να συνάπτω πιο ουσιαστικές και ειλικρινείς σχέσεις μαζί τους και να τους παρουσιάζω ακριβώς αυτό που είμαι. Γιατί μου έδωσα τον χρόνο που χρειαζόμουν. Γιατί με έμαθα λίγο πιο καλά, είδα μέσα μου και είναι όλα κάπως καλύτερα.
Aν μπορούσα με κάποιον τρόπο να μιλήσω στον μελλοντικό μου εαυτό, θα του έλεγα πόσο καλά τα έχει καταφέρει μέχρι τώρα. Θα του έλεγα να νιώθει ευγνωμοσύνη με αυτά που έχει και να μην επικεντρώνεται σε όλα αυτά που δεν έχει μα που με προσπάθεια μπορεί να αποκτήσει. Να συνεχίσει να προσπαθεί για το καλύτερο και να εξελίσσεται ως άνθρωπος. Να μην φοβάται να φύγει από σχέσεις που δεν τον καλύπτουν πια, να πατά γερά στα πόδια του και να πιστεύει πως είναι αρκετός. Σίγουρα θα τον μάλωνα για τα λάθη του και θα τον έκρινα πιο αυστηρά για να μην πληγώνει αυτούς που σιμά του στάθηκαν. Αυτούς να τους κρατά και μάλιστα σφιχτά και οι πράξεις του να φωνάζουν αγάπη. Γιατί στο τέλος αυτό που μετρά και αυτό που μένει είναι οι άνθρωποι. Είναι οι στιγμές με αυτούς. Είναι η ποιότητα των σκέψεων και γενικότερα της ζωής. Εκεί να επικεντρωνόμαστε και ας σταματήσουμε επιτέλους να σπαταλάμε χρόνο και φαιά ουσία στα άλλα, τα ανούσια. Ο χρόνος τόσος λίγος και τα πράγματα που έχουμε να κάνουμε, τόσα μα τόσα πολλά. Μη φοβάσαι τη ζωή ούτε την αλλαγή. Το άγνωστο είναι μια ευκαιρία. Κι η ζωή ένας τροχός. Όλα αλλάζουν και όλα βελτιώνονται εφόσον το επιθυμούμε.
Και όταν μια μέρα θα κλείσουμε τα μάτια, να μην μετανιώνουμε για τη ζωή που ζήσαμε μα να πεθάνουμε ευτυχισμένοι και πλήρεις. Όντας γεμάτοι από εμπειρίες και στιγμές που έκαναν το μέσα μας από μισό ολόκληρο. Να νιώθουμε πως ζήσαμε πως δεν μένει κάτι άλλο να κάνουμε. Πως οι ευχές μας και τα όνειρά μας, όλα εκπληρώθηκαν. Πως γίναμε για μια στιγμή αθάνατοι.

Tags: Κάθε μονοπάτι ήταν το σωστό, Μαρία Βασιλάκη

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 shares

See You In FB