Κακές συνήθειες

της Μελίνας Μητροπούλου

Ο γιατρός ήταν σαφής: «Απαγορεύεται το κάπνισμα στην κατάσταση σου. Μπορεί να αποβεί μοιραίο». Το αγαπούσες το τσιγάρο. Ήταν η ανάγκη σου. Κοιμόμουν δίπλα σου, αλλά σε κοιτούσα να καπνίζεις κρυφά στη χαραμάδα του παραθύρου. Δεν ήθελες να κάνεις θόρυβο, οπότε κάπνιζες εκεί κρυφά. Εθισμένος σε κακές συνήθειες. Μου είχες υποσχεθεί ότι θα τις σταματήσεις. Πριν ξαπλώσεις έπινες. Η ανάσα σου βαριά από τα τσιγάρα και η μυρωδιά με μεθούσε από το καταραμένο αλκοόλ.

Μακάρι να με αγαπούσες εμένα όσο αγαπάς τους εθισμούς σου. Ξεσπούσες για τις καταστάσεις στη δουλειά σου, έλεγες. Μα ήθελες να ξεφύγεις από μένα. Σκαλίζεις συρτάρια, ανακατεύεις ντουλάπες, να βρεις έστω ένα τελευταίο τσιγάρο. «Θα σε σκοτώσει το καταραμένο». Λόγια που στα αυτιά σου δεν έφτασαν ποτέ. Νεκρική σιγή στο σαλόνι που μοιραζόμαστε είκοσι χρόνια. Δεν άκουσα ποτέ χαρές, γέλια, φωνές. Μόνο μια νεκρική σιωπή, που στο πέρασμα των χρόνων έγινε και αυτό μια συνήθεια. Όπως όλες οι άλλες. Σε πλακώνουν κάτι μοναξιές και η παρηγοριά πάντα ένα τσιγάρο.

Η δική μου αγκαλιά σου φαινόταν ξένη. Κουβάρια όλα τα λάθη σου, μα έπλεξα με αυτό μια ζωή που λάτρεψα και που αγάπησα. Επέλεξα να είμαι μέρος αυτής. Ορκίστηκα να προσπαθώ να διώξω τις μοναξιές σου, ορκίστηκα να προσπαθώ να αγαπώ τον άνθρωπο που χάθηκε από μέσα σου τα τελευταία χρόνια. Εξαφανίστηκες ένα βράδυ «πάω να πάρω τσιγάρα» είπες. Δε γύρισες ποτέ στο σπίτι. Χαμένος 6 χρόνια τώρα, και δεν επικοινώνησες ποτέ. Διάλεξες τις κακές σου συνήθειες τελικά και όχι την ζωή σου μαζί μου. Ξεπλέκω την ζωή μας και την κάνω πάλι κουβάρι. Ένα ξεχασμένο κουβάρι σε ένα σκονισμένο συρτάρι. Εκεί θα μείνει και θα σε περιμένει.

Tags: Κακές συνήθειες, Μελίνα Μητροπούλου

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 shares

See You In FB