Η λογοτεχνία της επικοινωνίας

της Μαριλένας Κολλάρου 

Η λέξη: Υλικό Συναίσθημα
Οι λέξεις, κυκλοφορούν μέσα στο σώμα ως δυνάμεις που ενεργοποιούν κατά κανόνα τις αισθήσεις. Παρασκευάζονται κυρίως στην περιοχή γύρω από την καρδιά, όπου στοιβάζονται μηχανισμοί επεξεργασίας, αποκωδικοποίησης και προώθησης τους, στο υπόλοιπο σώμα, αλλά και έξω από αυτό.
Πολύ βαριές λέξεις, καταλήγουν κυρίως στο στομάχι (λόγω βαρύτητας), όπου και γίνονται συνήθως κόμποι, καθώς τα γράμματα μπερδεύονται μεταξύ τους κατά τη διάρκεια της πτώσης. Στη συνέχεια, αναμιγνύονται με τα στομαχικά υγρά κι προκειμένου ο οργανισμός να τις αποβάλλει, γίνονται σωματικοί πόνοι, ιδρώτας και δάκρυα.
Υπό φυσιολογικές συνθήκες, οι λέξεις ελευθερώνονται με μανιώδη ταχύτητα προς την καρδιά, πάνω στην οποία χτυπούν κι εκτοξεύονται σε νοητούς σωλήνες, οι οποίοι τις μεταφέρουν προς το κεφάλι. Επόμενος προορισμός: Το μυαλό. Σε αυτό το στάδιο, ο εγκέφαλος εξετάζει τη βαρύτητα, ταχύτητα και σημασία τους. Έπειτα, άλλες τις καταγράφει σε προσωπικά ημερολόγια κι άλλες τις προωθεί προς το στόμα, δηλαδή το μέσο γνωστοποίησης, εκείνης της πλεγματόμορφης ύπαρξης, η οποία φυλάσσεται κάτω από το παχύ στρώμα δέρματος.
Τέλος, σε ορισμένες περιπτώσεις, -προφανώς λόγω δυσλειτουργίας- , οι λέξεις ξεφεύγουν και μέσω των ώμων καταλήγουν στην δεξιά ή αριστερή παλάμη. Το σώμα, με τη χρήση εξωτερικής τεχνικής υποστήριξης (στυλό/μολύβι, χαρτί) απεγκλωβίζει τις λέξεις μέσω των δακτύλων: αντίχειρα και δείκτη.
Δυστυχώς, παρά την λεπτομερή και χρονοβόρα διαδικασία, ο αποδέκτης ή αναγνώστης, έχει την δυνατότητα να παρερμηνεύσει τις λέξεις, αποκλείοντας έτσι κάθε πιθανότητα επικοινωνίας ανάμεσα στον πομπό και το δέκτη.
Δυστυχώς…

Tags: Η λογοτεχνία της επικοινωνίας, Μαριλένα Κολλάρου

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 shares

See You In FB