Η νύχτα, ένα μυστηριακό πλάσμα

της Πολυξένης Ζαρκαδούλα

Άτιμο πράγμα η νύχτα! Ό,τι καταφέρνεις με κόπο την ημέρα να το ξεχάσεις ή να το κρύψεις μέσα σου βαθιά σ’ ένα μπαούλο του μυαλού, έρχεται αυτή και στο ξεθάβει ή στο αποκαλύπτει έτσι απλά. Λάθη και πάθη, ενοχές και φόβους. Σου δίνει τη δύναμη να πράξεις ό,τι δεν θα έκανες την ημέρα και την αδυναμία σου να σκέφτεσαι κάποια πράγματα στο φως του ήλιου στα βάζει σε λογισμό το σκοτάδι.  

Η δύναμη που έχει να σ’ ελέγχει την μεταμορφώνει σ’ ένα πλάσμα με μυστηριακές εξουσίες πάνω στο μυαλό και στο σώμα των ανθρώπων. Ανάλογα με το φορτίο που κουβαλάς στην ψυχή σου, σου δίνει τις εξής επιλογές: φορτώνεις και ξεφορτώνεις. Αν το υλικό που έχεις μέσα στην ψυχή σου είναι καλό, τη νύχτα ξεφορτώνεις δηλαδή κοιμάσαι! Αν, όμως, είναι άσχημο, φορτώνεις δηλαδή σκέφτεσαι και πράττεις! Μην τρομάζει στην ιδέα να μείνεις μόνος ή μόνη  με τον εαυτό σου. Αν έχεις παίξει τίμια, στη διάρκεια της ημέρας, δεν υπάρχει λόγος να ταράζεσαι! Τη φοβούνται αυτοί που φοβούνται τη ζωή.  

Η άλλη της πλευρά είναι αυτή που σου δίνεται σαν μια ευκαιρία απολογισμού, αυτοκριτικής και ρεαλισμού. Είναι η ώρα να σταθείς απέναντι από τον καθρέφτη σου, να κοιταχτείς κατάματα και να κρίνεις τον εαυτό σου με τα καλά και τα κακά του! Αν στον απολογισμό η πλάστιγγα γυρνάει στα καλά, τότε, οφείλεις να τον επιβραβεύσεις. Αν, όμως, γυρνάει στα κακά, δες το σαν μια ευκαιρία αναγέννησης! Έχεις κι εσύ δικαίωμα στα λάθη, στις ανασφάλειες και στην απογοήτευση. Έχεις δικαίωμα στα κλάματα, στις συγγνώμες και στα «ποτέ ξανά». Μην δειλιάζεις να έρθεις σ’ επαφή μαζί τους! Κάνε τη νύχτα σύμμαχό σου και μέντορά σου, φίλη κι αδερφή σου. Άνοιξε δρόμο προς την ευτυχία με σκαλοπάτια σου την αλήθεια, την ελευθερία και την αποδοχή. Είναι η ώρα να κάνεις συμφιλίωση με τα λάθη του παρελθόντος, ανακωχή με τους ενδοιασμούς του παρόντος και συμφωνία μ’ ένα καλύτερο αύριο.

Η νύχτα είναι κι αυτή γένους θηλυκού, θα σε καταλάβει και θα σε συγχωρήσει. Φαντάσου την σα μια νύμφη που κυκλοφορεί στα δάση. Αν της φερθείς άσχημα, θα σε καταστρέψει. Αν, όμως, της φερθείς καλά, θα σε βοηθήσει. Είναι ένα μαγικό πλάσμα με σπάνια ομορφιά, της αρέσει να παίζει με τους άλλους. Τη στιγμή που θα χρειαστείς την βοήθειά της, θα στη δώσει. Επωφελήσου από την γνωριμία μαζί της και δε θα χάσεις. Ακολούθα τους κανόνες της και μπες στο παιχνίδι.

Tags: Η νύχτα ένα μυστηριακό πλάσμα, Πολυξένη Ζαρκαδούλα

Related Posts

by
Feelings. Facts. Faces. Full of Beauty. Fwords.
Previous Post Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 shares

See You In FB