«Γούρι το ταξίδι»

της Αλεξάνδρας Μάτζαρη

Ξεκινά η σκέψη να ξεκαθαρίζει τις στιγμές, αφού διώξει τη σκόνη του χρόνου, βάλει άρωμα, απόχρωση στις εικόνες και περιμένει να δει τι τελικά υπήρχε στο προσκήνιο.
Η αρχή περίπου ήταν, σε κάποιες κοινές ψευδείς ελπίδες αγάπης για ταξίδια, που όμως καλύτερα περνάνε, τελικά, όταν δε δουλεύουμε για αυτές … μετά από κουβέντες, ξενύχτια παρέα με αεροπλάνα και ξενοδοχεία, που δέσανε τα όνειρα με αλυσίδες σκουριασμένες, πίκρα τα λόγια, παράπονα άκουσαν οι ακτές και το αύριο άδικο σε αναμονή στεκόταν έλεγες.
Μέχρι που ήρθε το ταξίδι και σε πήρε, σ’ οδήγησε στην αλλαγή. Απ’ το χειμώνα σε πήγε καλοκαίρι. Σε φώτισε με χρώματα γεμάτα, κουράγιο βρήκες σε κρυφές άγνωστες γωνιές και δυνατή πως ήσουν, στο καθρέπτη τώρα βλέπεις.
Από ξένο ζόρι και προθυμία, ελπίδα σου ράψανε σε λάθος μέγεθος καρδιάς, η δική σου μόνο στο καλύτερο μπορεί να ταιριάξει, όχι στο ίσως… στο θα δείξει… στο δε ξέρω. Ύφασμα με ξέφτια συστημένο. Γιατί επιμένεις; Το γνώριζες, το ξέρεις και στο θυμίζω και εγώ. Στο λίγο δεν γίνεται να είσαι αρκετή. Θα περισσέψεις.
Παρ ‘ όλα αυτά σε ταξίδι κοντινό, με θάρρος στολισμένη και ευκαιρία άξια, πήγες… εκεί που όφειλες να πας.
Στο μέρος εκείνο ψέματα δε σου είπαν τα μάτια. Όμορφη, ρωμαϊκή επιβεβαίωση. Τώρα όμως, όπως και πάντα, μην αρνηθείς την αλλαγή να ευχαριστήσεις. Το χθες είχε λόγο, υπόσχεση να μη δώσει. Παρωπίδες μην κρατάς. Και το βλέμμα σου σε άλλες κατευθύνσεις, στο παρόν να το γυρνάς. Κάτι άλλο ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις.
Φόρα το χαμόγελο, το ταξίδι για γούρι και το σ’ αγαπώ μου… μην το ξεχνάς.

Tags: Αλεξάνδρα Μάτζαρη, Γούρι το ταξίδι

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 shares

See You In FB