Γλυκός Σεπτέμβρης

της Στέλλας Κολώνια
Σύμβουλος ψυχικής υγείας-ψυχοθεραπεύτρια

Μέσα Σεπτέμβρη, ο αγαπημένος μου μήνας, έχει ξεκινήσει και νιώθω ότι ήρθε το νέο έτος. Αυτό το νιώθω κάθε χρόνο αφού, μετά την πλήρη αποδιοργάνωση του καλοκαιριού, καλούμαστε να ξεκινήσουμε από την αρχή.
Κάπου ανάμεσα στα πρωτοβρόχια και το ζεστό ακόμα κλίμα κινούμαι και εγώ μαζί με όλους. Γεμάτη από τα καλοκαιρινά χρώματα των διακοπών και γεμάτη ενέργεια, λέω να βάλω τους νέους μου στόχους. Θα είναι λίγο διαφορετικοί αυτή τη φορά, καθώς δεν θα αφορούν νέο πρόγραμμα διατροφής ή τη συνδρομή ενός γυμναστηρίου. Καλοί και αυτοί οι στόχοι δε λέω, αλλά δεν είναι προτεραιότητα πια.

Φέτος βάζω στόχο για έναν καλύτερο εαυτό. Θέλω να προσπαθήσω να είμαι εκεί σε αυτούς που νιώθουν εγκλωβισμένοι στο πριν και το τώρα. Στα πλάσματα εκείνα που η ψυχή τους έχει καταρροή δακρύων. Να είμαι κοντά τους και με το χαρτομάντιλο της κατανόησης, να σκουπίσω τον πόνο του παρελθόντος.

Θέλω να πω σε όσους το χρειάζονται, πως δεν είναι ανάγκη επειδή αλλάζει η εποχή, να εγκαταστήσουν τον χειμώνα στην ψυχή τους. Αλλά να κρατήσουν μέσα τους, όλα τα ηλιοβασιλέματα που έχουν δει και να αντλούν δύναμη, μέχρι να έρθει η επόμενη μέρα, όπου η μαγεία θα απλωθεί ξανά μπροστά στα μάτια τους.

Στόχοι διαφορετικοί για το νέο ξεκίνημα όλων, στόχοι πολύχρωμοι μέσα σ’ αυτή τη γκρίζα πόλη που κι όμως είναι φωτισμένη. Έχει το φως από τις καρδιές των αληθινών ανθρώπων που προσπαθούν, που χαμογελούν, που αγαπούν…

Είμαι και εγώ κομμάτι από το σύνολο με επιθυμία να βοηθήσω, να ακούσω και να απαντήσω για όσα το μικρό παιδί μέσα σας φοβάται να δει και να ρωτήσει.

Η νέα αρχή, ας είναι από την στιγμή που τα φύλλα των δέντρων θα αρχίσουν να πέφτουν, μέχρι να γίνουν ξανά πράσινα.

Tags: Γλυκός Σεπτέμβρης, Στέλλα Κολώνια, Ψυχολογία

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 shares

See You In FB