Έχω ένα βάρος στην καρδιά

της Κατερίνας Ζυγουράκη

Έχω ένα βάρος στην καρδιά που κανείς δεν μπορεί να το σηκώσει. Είναι μια παλιά χαμένη ελπίδα που πέταξε μέσα απ’ την αγκαλιά μου. Είναι ένας φόβος. Ένα όνειρο. Ένας καλά κρυμμένος εφιάλτης. Μια πληγή. Είναι κάθε λάθος μου και κάθε σωστό. Είσαι εσύ και είμαι εγώ.

Είναι δικό μου το βάρος μου, μόνο δικό μου. Πάντα ήταν και πάντα θα είναι. Το έχω μέσα μου. Το πιάνω στα χέρια μου και το στριφογυρνώ. Το επεξεργάζομαι. Είναι παράξενο. Έχει κάτι από μένα και πολλά από εσένα. Είναι δικό μου και δεν είναι.

Είναι κατά βάση μαύρο με μικρές λευκές πιτσιλιές, που όμως χάνονται μπροστά στα μάτια μου καθώς περνά ο χρόνος. Δεν είναι στρογγυλό, ούτε απαλό. Είναι σκληρό και τραχύ, με γωνίες αιχμηρές. Τσουχτερές αιχμές που με τρυπάνε καθώς εκείνο προχωρά, ανοίγοντας πληγές, τόσο παλιές όσο και καινούριες. Είναι ζωντανό το βάρος μου, το νιώθω. Πάλλεται μέσα στα χέρια μου, με απελπισία αναπάντεχη. Παλεύει να μ’ αφήσει, παλεύει να ξεφύγει, μα δεν μπορεί. Το κρατώ και με κρατά γερά. Δυο σύντροφοι αιώνιοι, παρά τη θέληση τους.

Το βάρος μου είναι σαν ένας άλλος εαυτός. Κάνει την παρουσία του βαθιά αισθητή. Είναι εκεί στις πιο φωτεινές μου ώρες, μα κυρίως στις πιο σκοτεινές. Με πιάνει από το χέρι και με τραβά προς τα κάτω, στο μαύρο απύθμενο χάος της ίδιας μου της ψυχής. Με οδηγεί σε κομμάτια του εαυτού μου που είναι γνώριμα, μα δεν τα εμπιστεύομαι. Μου αποκαλύπτει μονοπάτια κρυφά και επικίνδυνα, όπου το φως μπαίνει με δυσκολία από μικρές, ανύπαρκτες χαραμάδες.

Αναζητώ το φως μα είναι τόσο μακριά. Επιταχύνω το βήμα μου. Τρέχω να το φτάσω. Είμαι πολύ κοντά το νιώθω. Και εκεί που ξέρω πως θα το φτάσω, πως θα πάρει από πάνω μου το βάρος, πάντα τη στιγμή εκείνη ξεγλιστράει μέσα απ’ τα χέρια μου. Και μένω και πάλι μόνη με την παγωμένη μου καρδιά. Γιατί τελικά κατάλαβα τι είναι το βάρος μου. Δεν είναι κάτι ξεχωριστό, δεν είναι κάτι άλλο. Δεν είναι τίποτα διαφορετικό από την άδεια, πληγωμένη μου καρδιά. Κι αυτήν δυστυχώς όσο κι να θέλω να την αφήσω πίσω δεν μπορώ.

Tags: Έχω ένα βάρος στην καρδιά, Κατερίνα Ζυγουράκη

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 shares

See You In FB