Εμείς οι αέρινοι, αυθόρμητοι κι εκδηλωτικοί

της Χριστίνας Παλακίδου

Ν’ αγαπάς τους αυθόρμητους. Αυτούς που θα τρέξουν να σ’ αγκαλιάσουν σφιχτά χωρίς να τους νοιάζει πού βρίσκονται και με ποιους. Εκείνους που δε σε πληγώσουν με τα λόγια τους. Εκείνους που θα σε γεμίσουν με τόση αγάπη ώστε να μην μπορείς να τη διαχειριστείς και ν’ αναρωτιέσαι. Να τους εκτιμάς λίγο παραπάνω γιατί είναι τόσο ειλικρινείς! Μάθε να παίρνεις λίγο απ’ τον αέρα που βγαίνει από μέσα τους. Έτσι είμαστε εμείς οι αέρινοι χαρακτήρες. Είμαστε πιο αληθινοί απ’ όλους τους δήθεν, σαν τα μικρά παιδιά που θα σου πουν πάντα την αλήθεια που θέλεις ν’ ακούσεις γιατί τις περισσότερες φορές έχουν δίκιο και φωνάζουν να σου πουν όσα σ’ ενοχλούν.

Κι αναφέρομαι σ’ εκείνην τη φορά που ήθελα τόσο πολύ να σου πω σ’ αγαπώ και δεν το έκανα. Και μιλώ για εκείνη τη μέρα που ήθελα να τρέξω να σ’ αγκαλιάσω, για τότε που ήθελα να φωνάξω δυνατά απ’ τη χαρά μου που σε είδα, αλλά αρκέστηκα σε εκείνο το εύγλωττο χαμόγελο από φόβο. Θέλω κι εγώ μια μέρα να φωνάζω σ’ αγαπώ με την ίδια δύναμη. Τη δική σου. Θέλω κι εγώ να μου μάθεις ν’ αγαπώ χωρίς να φοβάμαι πως θα σε χάσω. Εσύ.
Γι’ αυτό ν’ αγαπάς τον αυθόρμητο, τον εκδηλωτικό. Αυτόν που δεν είναι «τσιγκούνης» στις φιλοφρονήσεις ή στα συναισθήματα.

Σε όλους αρέσει να ακούν θετικά σχόλια που ενισχύουν την αυτοπεποίθηση τους. Όταν σκέφτεσαι κάτι καλό για κάποιον μη διστάζεις από αμηχανία ή ντροπή να του το πεις. Ίσως είναι καλύτερα να το ξέρει. Ίσως η συνείδησή σου να είναι πιο καθαρή έτσι.
Δε χρειάζεται να είμαι μεθυσμένη για να χορέψω ευτυχισμένη, να τσαλακωθώ για το χατίρι σου. Απολαμβάνω χρόνο με αυτόν που αγαπώ. Με σένα. Είμαι πάντα πρόθυμη να σε στηρίξω ακόμα και στις πιο δύσκολες αποστολές. Γιατί ξέρω πώς να σε κάνω να γελάσεις με την ψυχή σου. Με τον αυθορμητισμό και τα πηγαία μου συναισθήματα. Με την ειλικρινή και βαθιά αγάπη μου.
Γιατί έτσι είμαστε εμείς… Όλα ή τίποτα. Δοτικοί. Απόλυτοι. Αέρινοι, αυθόρμητοι κι εκδηλωτικοί σε όλα…

Tags: Εμείς οι αέρινοι αυθόρμητοι κι εκδηλωτικοί, Χριστίνα Παλακίδου

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 shares

See You In FB