Εφιάλτες

της Κατερίνας Ζυγουράκη

Είναι κάποιες νύχτες που σε ξυπνάνε οι χειρότεροι σου φόβοι. Έρχονται μέσα στο σκοτάδι και σε ταρακουνάνε. Απαλά στην αρχή και στη συνέχεια όλο και πιο πολύ. Μέχρι η καρδιά να χτυπά ακανόνιστα και τρομαγμένα. Μέχρι να κυριεύσουν το μυαλό και τίποτα άλλο να μη χωράει στη σκέψη. Και όλα να βυθιστούν στο απύθμενο σκοτάδι του πιο αληθινού εφιάλτη. Είναι ο εφιάλτης αυτού που είμαστε. Καμωμένος από ότι αγαπάμε πιο πολύ. Από τα λάθη μας και τη ζωή την ίδια. Από αποφάσεις δύσκολες και εύκολες, από επιλογές που δεν έγιναν ποτέ. Γιατί οι φόβοι μας είναι όνειρα που δεν προλάβαμε να ζήσουμε.

Κανένας δεν είναι άτρωτος κανένας δεν είναι πραγματικά ατρόμητος. Όλοι μας είμαστε από τη μια πλευρά ή την άλλη, αιχμάλωτοι των πιο βαθιών μας επιθυμιών, πλάσματα υποτελή στις αδυναμίες μας. Και όταν αυτές μας βρίσκουν τις σκοτεινές ώρες της νύχτας σταματάνε πλέον να είναι σκέψεις άυλες και παίρνουν σάρκα και οστά. Χορεύουν μπροστά στα μάτια μας. Ψιθυρίζουν λόγια σαγηνευτικά στα αυτιά μας. Λέξεις δικές τους, υποσχέσεις ψεύτικες, σενάρια επίπονα, σενάρια του μέλλοντος, μα πάνω απ’ όλα του παρελθόντος.

Γιατί το παρελθόν είναι ο πρώτος και καλύτερος θύτης. Και εμείς το θήραμα του. Μας κυνηγάει όλους και τον καθένα μας ξεχωριστά. Και στοχεύει κατευθείαν στην καρδιά. Πόνος, νοσταλγία, σφάλματα, μετάνοιες. Όλα περνάνε από το προσκήνιο για την πρώτη πράξη, ντυμένα με τα πιο φανταχτερά κουστούμια. Πράξη δεύτερη, χτυπάει την πόρτα δυνατά το μέλλον, το ανεκπλήρωτο. Κάνει την παρουσία του αισθητή, κουβαλά υποσχέσεις και «θα» πολλά. Αλλά μαζί φέρνει και πολύ φόβο για το καινούριο, γι’ αυτό που δεν έχει έρθει ακόμα. Αυτός είναι ο εφιάλτης ο μελλοντικός, της απαισιοδοξίας, της έλλειψης πίστης στον εαυτό μας που στο παρελθόν μας απογοήτευσε. Ίσως να είναι τελικά και αυτό που σε πνίγει πιο πολύ, αυτό που δίνει το τελικό χτύπημα και σε κλείνει στο σκοτάδι σου, κάνοντας τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια σου.

Όταν λοιπόν οι φόβοι μας μας κρατάνε άγρυπνους τη νύχτα, ποια είναι η λύση; Ποια η διαφυγή; Πώς να ξεφύγεις από αυτό που κρύβεις μέσα σου;

Tags: Εφιάλτες, Κατερίνα Ζυγουράκη

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 shares

See You In FB