Αυτό το έτος, προτεραιότητα είμαι εγώ

της Φραγκίσκας Στρούμπου

Φαίνεται ότι στο παρελθόν δεν κατάφερα να βρω το χρόνο να επικεντρωθώ στον εαυτό μου αρκετά. Κάθε νέο έτος που έρχεται, καταλήγω πάντοτε να παραχωρώ τη θέση μου στις επιθυμίες εκείνων που βρίσκονται γύρω μου, προτού ο εαυτός μου γίνει μια επιλογή. Ποτέ μου δεν νοιαζόμουν αρκετά για να αγαπώ τον εαυτό μου αληθινά, δεν έβλεπα το θέμα γιατί ήταν πολύ πιο εύκολο να αγαπάω όλους τους γύρω μου. Αλλά φέτος, όλο αυτό αλλάζει. Φέτος, με το νέο έτος θα δώσω προτεραιότητα στον εαυτό μου.
Φέτος, θα αγαπήσω τον εαυτό μου με έναν τρόπο που δεν είχα κάνει ποτέ πριν. Θα λατρέψω άνευ όρων ποια είμαι και θα συμπεριφερθώ σωστά στον εαυτό μου εξαιτίας αυτού. Θα είμαι πλήρης, ολοκληρωμένη και δυνατή.
Δε θα είναι όπως πριν-όταν λέω ότι θα χάσω βάρος φέτος και θα διαρκεί μόνο μερικές εβδομάδες. Με αυτό το νέο έτος, είμαι προτεραιότητα. Ο στόχος μου είναι να λάβω σοβαρά την υγεία και την φροντίδα του εαυτού μου και να δεσμευτώ για μια ρουτίνα που δεν προάγει μόνο την εμφάνιση μου αλλά και αυτή που ενισχύει το μυαλό μου. Θα αποκόψω κάθε μία από τις συνήθειες που καταστρέφουν την υγεία μου και θα τις αντικαταστήσω με πράγματα που με κάνουν να νιώθω καλά και να με ωθούν λίγο πιο κοντά στους στόχους μου.
Ήρθε η ώρα να ανακαλύψω ποια είμαι και τι αξίζω- και αυτό δεν πρόκειται να είναι ένας στόχος που θα μπει κάτω από το χαλί. Θα προγραμματίσω χρόνο για τον εαυτό μου σε κάθε μέρα του νέου έτους όπως οτιδήποτε άλλο σημαντικό. Είτε αυτό σημαίνει ότι είναι προτεραιότητα να αφιερώνετε μια ώρα κάθε Κυριακή πρωί για να γράψετε ή να φροντίσετε τον εαυτό σας ή μια ζεστή σοκολάτα κάθε Παρασκευή και άλλη μια ωραία εβδομάδα στα βιβλία… Πάω να επιλέξω κάτι και να κολλήσω σε αυτό γιατί μου αξίζει.
Έχω ήδη ξοδέψει τόσο πολύ καιρό της ζωής μου καθιστώντας τους άλλους ανθρώπους προτεραιότητά μου και δίνοντάς τους τα πράγματα που αξίζουν περισσότερο,  που ήρθε η στιγμή  να αρχίσω να το κάνω για τον εαυτό μου. Έχω τόσο απεγνωσμένα την ανάγκη κάποιας πραγματικής, ζεστής, καλόκαρδης φροντίδας για τον εαυτό μου που έχω αφήσει για πάρα πολύ καιρό.
Λαμβάνοντας το χρόνο τη νέα χρονιά για να μάθω τον εαυτό μου από μέσα προς τα έξω, έχω τελικά την ευκαιρία να καταλάβω ποια είναι η πραγματική μου αποστολή στη Γη. Δεν μπορώ να περιμένω την ημέρα που θα ξυπνάω και πραγματικά θα γνωρίζω πλήρως το σκοπό μου στη ζωή. Θέλω να περπατήσω με αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση. Θέλω τελικά να αισθάνομαι άνετα με όλα τα ελαττώματά μου και να τα αγκαλιάσω πλήρως, γιατί είναι αυτά που με κάνουν μοναδική. Θέλω να είμαι το κορίτσι που φωτίζει ένα δωμάτιο μόνο περπατώντας μέσα σε αυτό, το κορίτσι που θέλει κάθε αγόρι να βγάλει ραντεβού και κάθε κορίτσι θέλει να είναι φίλοι. Αυτό το νέο έτος, είναι η προτεραιότητά μου να γίνω το κορίτσι που πάντα ήθελα να είμαι εστιάζοντας όλες μου τις προσπάθειες στη φροντίδα του εαυτού που ξέρω ότι θα γίνω.
Ο στόχος μου μέσα από αυτό το νέο έτος δεν είναι να καταλήξω με ένα αγόρι, νέους φίλους. Το μόνο που θέλω είναι περισσότερο από εμένα. Θέλω να περάσω τις νύχτες μου κάνοντας ό,τι θέλω, όχι αυτό που θέλουν όλοι. Αν θέλω να μείνω με ένα φλιτζάνι τσάι και ένα νέο βιβλίο αντί να βγαίνω έξω με τα κορίτσια, δε θα επιτρέψω στον εαυτό μου να αισθάνεται ενοχές για την επιλογή μου αυτή και για το ότι κάνω τα δικά μου θέλω προτεραιότητα. Θα νιώθω καλά να μένω μέσα και να κάνω αυτό που θέλω.
Στη νέα χρονιά, αν θέλω να πάω έξω για δείπνο αλλά δεν έχω κανέναν να πάρω μαζί μου, θα πάρω τον εαυτό μου σε ένα ραντεβού και δεν θα επιτρέψω αυτό το αμήχανο συναίσθημα του να κάθεσαι μόνη να εισχωρήσει μέσα. Δεν είναι αυτό το σημείο που φροντίζεις τον εαυτό σου ούτως ή άλλως; Κάνοντας πράγματα που μπορεί να είναι λίγο έξω από τα όρια, αλλά εξακολουθείς να επιθυμείς βαθιά μέσα στην ψυχή σου;
Ανεξάρτητα από το πόσο άβολα θα ένιωσα ή πόσες φορές θα ήθελα να γυρίσω πίσω στο σπίτι και να κουλουριαστώ στο κρεβάτι- θα καταστήσω την προτεραιότητά μου του να προωθήσω και να δείξω πραγματικά πόσο δυνατή είμαι, νούμερο ένα.
Ξέρω ότι δεν πρόκειται να είναι εύκολο. Ξέρω ότι φροντίζοντας τον εαυτό μου έρχονται μέρες που θα μισώ τον εαυτό μου περισσότερο από ποτέ και θα αμφισβητώ και θα αμφιβάλλω γι’ αυτόν συνεχώς. Αλλά ξέρω επίσης ότι θα υπάρξουν και μέρες όπου θα ξεπεράσω τους στόχους μου, μέρες που θα λατρεύω τον εαυτό μου πολύ περισσότερο από όσο πίστευα ότι μπορούσα και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτό το νέο έτος θα είναι καλύτερο από τα υπόλοιπα.
Αυτό το έτος, όλα αλλάζουν. Θα το πιστέψω με όλο μου το είναι. Ήρθε η ώρα η ζωή μου να γίνει δική μου και τελικά να επικεντρωθώ στο να κάνω αυτό που είναι πιο σημαντικό, προτεραιότητα: τη φροντίδα του εαυτού μου.
Αυτό το νέο έτος είναι το έτος μου και ο στόχος μου είναι να κάνω την φροντίδα του εαυτού μου προτεραιότητά μου, ανεξάρτητα από οτιδήποτε.
Και θα βγω πιο δυνατή εξαιτίας αυτού.

Tags: Αυτό το έτος προτεραιότητα είμαι εγώ., Φραγκίσκα Στρούμπου

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 shares

See You In FB