Αναγνώριση

της Μαρίας-Σοφίας Ποταμίτη

Τοποθέτηση στη σειρά λέξεων ενός νοητού βιβλίου είναι η ανάγνωση. Κείμενα, ποιήματα, εικόνες, λέξεις μέσα σε σελίδες μελανιού.
Τέχνη του λόγου, λογοτεχνία. Τέχνη των πράξεων, θάρρος. Τέχνη της σκέψης, νοητή πράξη. Τέχνη της επιθυμίας, προσδοκία. Τέχνη της ματαίωσης, απογοήτευση.
Τόσες τέχνες που δεν χωρούν στα βιβλία. Το ρολόι δείχνει τέσσερις. Κι όμως αν γυρίσεις να το ξαναδείς, θα δείχνει τρεις. Η μοναδική στιγμή του χρόνου που μπορείς να κάνεις αυτό που εύχεσαι μια ζωή: να γυρίσεις πίσω τον χρόνο. Όμως τι είναι ο χρόνος για να γυρίσει; Ένα τέσσερα μετά το τρία; Αυτή η διαφορά ανάμεσά τους, η απειροελάχιστη απόσταση των δεικτών, η γιγαντώδης απόσταση στιγμών, η παρολίγον αλλαγή…
Και ο ποιητής που ζει αιώνια μέσα σ’ ένα ποίημα, πόσο φως χρειάζεται για να μετρήσει τον χρόνο; Πόσες σκιές για να νικήσει το σκοτάδι; Πόσα λάθη για να λυτρωθεί από την ποινή της αιωνιότητας;

Tags: Αναγνώριση, Μαρία-Σοφία Ποταμίτη

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 shares

See You In FB