Αλάτι στις πληγές

της Μαρίας Κωνσταντινοπούλου 

Κάθε βράδυ, λίγο πριν ξαπλώσει στο κρεβάτι, αλείφει τις πληγές της με αλατόνερο. Ζεσταίνει το νερό σε κατσαρόλα και ρίχνει το αλάτι. Είναι κάτι που κάνει χρόνια, κρυφά από το παιδί της. Δεν έχει δει κανείς τις ουλές που χαράζουν το ανήμπορο κορμί της. Τα σημάδια χαρτογραφούν τη δύσκολη και άδικη ζωή της. Φτάνει στα τριάντα και μοιάζει για πενήντα χρονών, χάνει την παρθενιά της αθωότητας πολύ μικρή. Ο πατέρας της, ένας κύριος με κουστούμι και γραβάτα, κάθε βράδυ όταν επέστρεφε από τη δουλειά του, πήγαινε στο δωμάτιο της κόρης του και εκτελούσε τα πιο φρικτά ένστικτά του πάνω της. Κάθε πληγή και ένας βιασμός. Και μετά το αλατόνερο επούλωνε τις πληγές της.

Οι βιασμοί έγιναν ρουτίνα και η ρουτίνα έκανε τον Χρήστο. Πλέον, μένουν και οι τρεις στο πατρικό. Ως τώρα μένει εκεί, που ο Χρήστος είναι δεκαπέντε. Δε βρήκε ίσως το κουράγιο να φύγει, να απαλλάξει και τους δυο τους από αυτή την κατάσταση. Το παιδί της το αγάπησε και ποτέ δεν του είπε τίποτα για να μην το πληγώσει. Όταν φεύγει ο Χρήστος για το σχολείο, τότε ξεκινά το μαρτύριο της που δεν σταμάτησε ποτέ. Την φιμώνει, την δέρνει, την βιάζει και στο τέλος της χαράζει το κορμί της με το μαχαίρι, κάθε σπιθαμή του έχει καλυφθεί και από μία κόλαση.

Θέλει το νερό αυτή τη φορά ζεστό, πολύ ζεστό, σχεδόν καυτό. Τον περιμένει πολλή ώρα και έχει ξεκινήσει να βρέχει. Ακούει αυτοκίνητο και βεβαιώνεται πως είναι ο πατέρας της. Ανοίγει την πόρτα και πετά το καυτό αλατόνερο πάνω του. Αυτός πέφτει κάτω και δεν μπορεί να αντιδράσει. Αρχίζει να φωνάζει να τον βοηθήσουν, αλλά κανείς δεν βρίσκεται εκεί για βοήθεια. Βάζει και άλλο νερό στη φωτιά, προσθέτει αλάτι αρκετό για να διώξει τις πληγές που της καταστρέφουν τη ζωή. Ζεσταίνεται το νερό και το πετά με ορμή σε αυτόν. Κείτεται στο πάτωμα με πρησμένα χέρια και πόδια φωνάζοντας να τον σώσουν και ικετεύοντας την να σταματήσει. Εκείνη, όμως, ζεσταίνει ξανά νερό και ρίχνει το αλάτι, όλη τη συσκευασία για να τον κάψει ακόμα πιο πολύ. «Σε ποτίζω καυτό αλατόνερο για να δεις τι έκανα, όταν μου έσκιζες το δέρμα. Εγώ έτσι επουλώνω τις μολυσμένες πληγές μου. Γι’ αυτό και ‘γω ρίχνω αλάτι στις δικές σου», φωνάζει εκείνη. Μετά από λίγο, καταλήγει, με πολλά εγκαύματα στο σώμα του.

Tags: Αλάτι στις πληγές, Μαρία Κωνσταντινοπούλου

Related Posts

Previous Post Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 shares

See You In FB