Ακριβώς όπως είσαι

της Φραγκίσκας Στρούμπου

Γεια σου,
Ξέρω ότι τα μάτια σου γεμίζουν με την υδαρή ομορφιά της αγάπης των άλλων ανθρώπων κι ότι η καρδιά σου έχει έναν άδειο χτύπο που αντηχεί περισσότερο από ό,τι. Ακόμα και το μυαλό σου περιπλανάται. Αλλά έχω κάτι να σου πω…

Μία μέρα, κάποιος θα σε αγαπήσει ακριβώς όπως είσαι εκείνη την ημέρα. Ίσως να αλλάξεις λίγο πριν από τότε, να αρχίσεις μερικές από αυτές τις κακές συνήθειες που προσπαθείς να σταματήσεις, αλλά θα συνεχίσεις να είσαι εσύ. Και μια μέρα, κάποιος θα θέλει κάθε υπέροχο κομμάτι σου.
Δεν είναι δική σου ευθύνη να προσπαθείς να είσαι κάποια που μπορεί να αγαπηθεί. Είσαι ήδη.
Η μαγεία που κάνει την αγάπη που λαχταράς είναι η απόλυτη τελειότητα της μοναδικότητάς σου.
Ξέρω ότι εξακολουθείς να βασανίζεσαι με θλιβερές σκέψεις για το «αν μόνο μπορούσα να αλλάξω», αλλά είσαι ανόητη. Προς το παρόν αρχίζεις να αλλάζεις την αμετάβλητη καρδιά σου και τη σταθερή πυξίδα της. Eίναι η στιγμή που ξέρεις ότι η ελπίδα που είχες τοποθετήσει στα μάτια και στα δάχτυλα του συντρόφου σου ήταν περισσότερο για τον εαυτό σου και λιγότερο για την αγάπη.
Φυσικά εσύ ήθελες να κρατήσει, όποιος βγαίνει από μία σχέση που δεν επιθυμούσε να κρατήσει δεν ήταν πραγματικά σε αυτή τη σχέση καθόλου. Αλλά δεν ήσουν εσύ.

Ξέρω. Έχεις μια περίπλοκη καρδιά. Αλλά έχεις κοιτάξει ποτέ μέσα σε ένα λουλούδι; Έχεις δει την πολυπλοκότητα που κάνει αυτήν την ομορφιά; Ή ένα δάσος; Ή ένα σύννεφο που αλλάζει πάντα; Ή τα αστέρια; Η ομορφιά δεν είναι απλή.
Το κόλπο εδώ, πραγματικά, είναι να είσαι γενναία. Να εμπιστεύεσαι ότι είσαι αρκετή. Φυσικά, θα μπορούσες να γυμνάζεσαι λίγο περισσότερο και να πίνεις λίγο λιγότερο. Θα μπορούσες να διαβάζεις περισσότερα βιβλία και να βρίσκεσαι κάτω από τα αστέρια πιο συχνά, αλλά τίποτα από όλα αυτά δεν είναι «εσύ». Είσαι το θαλάσσιο στρώμα κάτω από τις παλίρροιες της εξοικείωσης, της αναβολής, της αισιοδοξίας και της ανακάλυψης.
Πάνω από οτιδήποτε, θέλω να ξέρεις αυτό: εσύ ακριβώς όπως είσαι, είσαι απλά απολύτως όμορφη.
Το ότι δεν έχεις αγαπηθεί ακόμα είναι επειδή ένα κύμα σκάει τη σωστή στιγμή και όχι ένα λεπτό νωρίτερα. Κι όμως, το χάιδευε το φεγγάρι πολλά μίλια πριν σκάσει. Εξακολουθείς να είσαι κύμα, ακόμα κι αν είσαι ακόμα στην κορυφή. Σε αγαπάει ο ουρανός και στη συνέχεια σου έστειλε το δρόμο σου, για να ταξιδέψεις, για να χτίσεις, να δεις και να μάθεις. Πριν από μια μέρα εν αγνοία σου και τελείως από το πουθενά, θα βρεις τον εαυτό σου να αρχίσει να πέφτει. Όλα αυτά είναι μέρος αυτού του τελικού χτυπήματος στην ακτή.
Να είσαι πιο ακίνητη από ποτέ. Δεν έχεις τίποτα να κάνεις, εκτός από το να είσαι εσύ.

Tags: Ακριβώς όπως είσαι, Φραγκίσκα Στρούμπου

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 shares

See You In FB