Αιώνια πάθη της σιωπής

της Μαριλένας Κολλάρου

Περισσότερο από εκείνα που λες ή δεν λες, κουράζουν όσα χρειάζεται να πεις, διότι δεν κατανοούν τη σιωπή σου. Ίσως επειδή οι απαιτήσεις των άλλων προς εμάς, ήταν πάντοτε εχθροί και επανειλημμένα επιτέθηκαν και βίασαν τις ομορφιές της άθικτης ψυχής μας.

Άκου και μάθε: Η σιωπή μιλάει. Η σιωπή παρασκευάζεται κυρίως από λέξεις, σχέδια, νότες, αποτυχημένα πλάνα, ποίηση, αστέρια, ήχους μελαγχολικούς, στιγμές, αναμνήσεις, βιβλία, κενά ταβάνια, απλωμένες μπουγάδες, στοίβες άπλυτων πιάτων, φιλιά βαρετά, φίλους παλιούς, υποθέσεις, τυχαίες συναντήσεις, γνωριμίες, άνετα δειλινά. Σε περίπτωση που δεν το κατανόησες, κάθε φορά που σιωπώ μιλάω και μάλιστα με όλη τη δύναμη της μίζερης ύπαρξης μου. Μιλάω, απλά όχι με τον πατροπαράδοτο τρόπο. Επειδή όπως έχω ξαναπεί, αδιαφορώ για τα συνηθισμένα. Αναζητώ ιδιαίτερα και παράταιρα ερεθίσματα για να υπάρξω. Θέλω να απέχω, αυτή είναι η μόνη ασφάλεια μου.

Λυπάμαι που αδυνατείς να κατανοήσεις, γιατί κατά τα άλλα σε αγαπώ. Φοβάμαι όμως ότι εσύ δεν με αγαπάς, μονάχα αναμένεις να «με φέρεις στα νερά σου». Αδιαφορείς που είμαι αερικό· αδιαφορείς για τα βρεγμένα φτερά και τον επικείμενο πνιγμό μου. Όταν δεν μιλώ, ακούω, αγαπώ, νοιάζομαι, καταλαβαίνω, νιώθω, ξέρω όπως κι εσύ που φλυαρείς, συνήθως περισσότερο από εσένα. Όταν δεν μιλώ νιώσε άνετα, σχεδόν μιλώ, σώπασε τις ανασφάλειες και θα ακούσεις πως επιτέλους σου επιτρέπω να γνωρίσεις το εγώ μου.

Tags: Αιώνια πάθη της σιωπής, Μαριλένα Κολλάρου

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

    • Κατερίνα
    • 8 Μαΐου 2017
    Απάντηση

    Εκπληκτικό. Μπράβο σου ♥♥

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 shares

See You In FB