4 ασκήσεις για να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά

της Τάνιας Γρεβενιώτη

Αν θες να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά θα πρέπει εκτός από το να προσέχεις τη διατροφή σου, να κάνεις και τις κατάλληλες ασκήσεις γυμναστικής.
Η κοιλιά είναι ένα από τα σημεία του σώματός μας που συσσωρεύει το περισσότερο λίπος και γι’ αυτό είναι και πιο δύσκολο να τη χάσουμε.
Μπορείς να τα καταφέρεις εάν ακολουθήσεις ένα πρόγραμμα ασκήσεων, το οποίο είναι πολύ αποτελεσματικό για το συγκεκριμένο σημείο. 

1η Άσκηση

Αρχικά θα πρέπει να ξαπλώσεις στο πάτωμα και να τεντώσεις τα χέρια σου δίπλα στο σώμα σου με τις παλάμες προς το έδαφος. Έπειτα, σήκωσε τα πόδια σου στον αέρα, σε γωνία περίπου 45 μοίρες από το έδαφος.

Τώρα θα πρέπει να κάνεις περιστροφές έχοντας τα πόδια σου ενωμένα, πρώτα προς τα δεξιά για 10 φορές και έπειτα προς τα αριστερά για άλλες 10, χωρίς να σταματήσεις.

Κάντε 5-6 σετ χωρίς διάλειμμα.

2η Άσκηση

Ξάπλωσε και πάλι στην ίδια θέση με την προηγούμενη και σήκωσε τα πόδια σου επάνω και σχεδόν τεντωμένα σε γωνία 45 μοιρών. Τα χέρια σου τοποθέτησέ τα πίσω από το κεφάλι και σήκωσε τον κορμό σου χωρίς να σηκώσεις τη μέση σου από το έδαφος. Κράτησέ τον σταθερό αν θες περισσότερη δυσκολία. Τώρα θα πρέπει να λυγίζεις το πόδι σου ώστε να έρθει μέχρι το στήθος σου και μετά το τεντώνεις πάλι.
Κάντε 5-6 σετ των 10 επαναλήψεων για το κάθε πόδι.

3η Άσκηση

Ξάπλωσε στην ίδια θέση με τις προηγούμενες έχοντας τα πόδια σου λυγισμένα στο πάτωμα ή αν θέλεις να το κάνεις πιο δύσκολο τα σηκώνεις σε γωνία 90 μοιρών.
Τα χέρια σου τα τοποθετείς πίσω από το κεφάλι σου.
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να σηκώνεις το επάνω μέρος του κορμού, χωρίς να σηκώνεις τη μέση σου.

Κάντε 4-5 σετ των 10 επαναλήψεων.

4η Άσκηση

Είναι η λεγόμενη “σανίδα”. Είναι μια αποτελεσματική άσκηση των κοιλιακών σας μυών, αλλά δουλεύει και άλλες μυϊκές ομάδες του σώματός σας, κάτι που την καθιστά ιδανική για απώλεια βάρους.
Για να ξεκινήσετε, ξαπλώστε μπρούμυτα στο πάτωμα. Λυγίστε τους αγκώνες σας σε γωνία 90 μοιρών έτσι ώστε να είναι ευθυγραμμισμένοι με τους ώμους σας.Το σώμα σας θα πρέπει να σχηματίζει μια ευθεία γραμμή από το κεφάλι ως τις φτέρνες σας, ενώ θα πρέπει να στηρίζεστε μόνο στους πήχεις των χεριών σας και στα δάχτυλα των ποδιών σας. Να θυμάστε ότι οι αγκώνες σας θα πρέπει να βρίσκονται ακριβώς κάτω από τους ώμους σας.
Για αρχή κρατήστε αυτή τη θέση για περίπου ένα λεπτό και σταδιακά προσπαθήστε να αυξήσετε την αντοχή σας αυξάνοντας κάθε φορά τον χρόνο.

Αυτές οι τέσσερις ασκήσεις είναι σίγουρα πολύ αποτελεσματικές σε συνδυασμό με τη διατροφή σου, αν θέλεις να δεις γρήγορα αποτελέσματα!

Tags: 4 ασκήσεις για να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά, fitness, wellness, γυμναστική, επίπεδη κοιλιά, Τάνια Γρεβενιώτη

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 shares

See You In FB