Ο Απολογισμός

της Λουκίας Πέτρου

Ο χρόνος έφυγε κι ο χρόνος μπήκε… Η αλλαγή έγινε και ήταν όλοι παρόντες. Νέες αρχές, νέες ιδέες, νέες αποφάσεις. Καλυμμένες με τη χρυσόσκονη των ημερών και τη λάμψη των γιορτών. Ανυψωμένες στα μάτια σου κοιτούν με υπεροψία, τις παλιές να φεύγουν, με το κεφάλι σκυμμένο. Ντροπιασμένες που απέτυχαν, που δεν πραγματώθηκαν, που δεν τα κατάφεραν να γίνουν σώμα και ψυχή. Που δεν κατέβηκαν στο ύψος που τους άρμοζε, μα ψήλωσαν πολύ για να σταθούν στο ύψος που απαιτούσε η μεγαλοπρέπεια και η αισιοδοξία των γιορτών.

Κάθε χρόνο η ίδια τελετουργία. Κάθε χρόνο ο ίδιος απολογισμός. Σχεδόν έθιμο και παράδοση. Μαζί με το χρόνο που τρυπώνει, μπαίνουν φουριόζες και οι νέες αποφάσεις. Πιάνουν το χώρο τους, στριμώχνοντας να χωρέσουν. Και στο τέλος πνίγουν και πνίγονται γιατί δε χωρούν, δε τους ταιριάζει το σκηνικό. Και φεύγουν, όπως ήρθαν. Μα πίσω τα αφήνουν όλα, ακατάστατα και αναστατωμένα. Μία ζωή στριμωγμένη, στα «πρέπει» της νέας αρχής.

Ο νέος χρόνος, θα έρθει και χωρίς αποφάσεις. Και χωρίς νέους στόχους. Και χωρίς άφταστες φιλοδοξίες και σκοπούς. Θα έρθει, γιατί είναι η μοίρα του και το πεπρωμένο μας.

Φέτος ας ανοίξουμε χώρο στη ζωή, στην καρδιά και στο μυαλό για νέες εμπειρίες και γνώσεις. Ας φορτιστούμε και ας μη φορτωθούμε βαρίδια κι ενοχές. Να αφήσουμε εκείνα που θέλουμε, να εισβάλλουν για να αλλάξουν τα παλιά και τα φθαρμένα. Να πετάξουμε, όσα μας πιάνουν χώρο και μας κλέβουν το οξυγόνο. Όσα μας κρύβουν τον ήλιο και σκιάζουν την ψυχή μας.
Πέταξε τα «πρέπει» και άσε μόνο τα «θέλω».
Κι αυτή είναι και η μοναδική απόφαση που επιβάλλεται να πάρεις φέτος

Tags: Λουκία Πέτρου, Ο Απολογισμός

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 shares

See You In FB