Οι makeup artists του Instagram βάζουν την τέχνη στο μακιγιάζ

της Βενετίας-Κατερίνας Καννά

Αυτή την εβδομάδα θα εμπνευστούμε και θα εκτιμήσουμε καλλιτέχνες οι οποίοι βάζουν τη λέξη “art” στο “makeup artist”. Μπορεί να μην διαθέτουμε όλοι τέτοια δεξιοτεχνία στο μακιγιάζ, το συγκεκριμένο ταλέντο όμως είναι αξιοσημείωτο και πρέπει να αναγνωρίζεται.

Το μακιγιάζ και η ζωγραφική έχουν, φυσικά, πολλές ομοιότητες. Αρχικά, τα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι καλλιτέχνες και οι makeup artists είναι πανομοιότυπα : πινέλα και παλέτες! Εάν κάποιος δεν γνωρίζει πολλά για το μακιγιάζ, υπάρχει η περίπτωση να μην μπορεί καν να ξεχωρίσει ένα πινέλο ζωγραφικής από ένα πινέλο σκιάς.

Ακόμα, το κριτήριο που χρησιμοποιούμε για να διακρίνουμε τι είναι αισθητικά ωραίο, είναι η συμμετρία. Στα ζωγραφικά έργα, η ισορροπία των χρωμάτων και των εικονιζόμενων αντικειμένων παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, ενώ χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε, τα πιο συμμετρικά πρόσωπα μας φαίνονται και περισσότερο ελκυστικά. Βέβαια, είναι σπάνιο και λίγο αφύσικο το πρόσωπο μας να είναι απόλυτα συμμετρικό, άρα μην ανησυχείτε! Και η ασυμμετρία κάποιες φορές έχει τη γοητεία της.

Τέλος, η τεχνική της ζωγραφικής συναντάται και στο βάψιμο του προσώπου μας. Οι ζωγράφοι χρησιμοποιούν γραμμές, όπως άλλωστε και οι makeup artists για το eyeliner, το contouring και το περίγραμμα των χειλιών.

Παρακάτω μπορείτε να θαυμάσετε τους δημιουργικούς καλλιτέχνες αυτούς, οι οποίοι αντί για καμβά χρησιμοποιούν το ίδιο τους το πρόσωπο!

Dain Yoon  (Instagram: https://www.instagram.com/designdain/?hl=el )
Tal Peleg
(Instagram: https://www.instagram.com/tal_peleg/?hl=el)
Luna Fortun
(Instagram: https://www.instagram.com/lunafortun/?hl=el)
Andrea Reed
(Instagram: https://www.instagram.com/girlgreybeauty/?hl=el)
Karla Powell
(Instagram: https://www.instagram.com/karlapowellmua/?hl=el)
Tags: art, instagram, makeup, Βενετία-Κατερίνα Καννά, Η τέχνη του μακιγιάζ, μακιγιάζ

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 shares

See You In FB