Τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις;

της Θέρας Φωτιάδου

Από μικρό σε ρωτάνε «τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις;» κι εσύ τίθεσαι να ξέρεις ή τουλάχιστον να εικάζεις σε κάτι, λες και γνωρίζεις τι σου μέλει αύριο η μοίρα. Όσο μεγαλώνεις, το πρόβλημα εντείνεται αφού συσσωρεύοντας τόση γνώση πρέπει να είσαι διατεθειμένος αν όχι αναγκασμένος να τη διοχετεύσεις κάπου.

Οι ευκαιρίες πολλές που σε βρίσκουν σε θέση βολής  πάντα με όπλο την ελπίδα για επιτυχία. Αρκεί, πρώτα, να περατωθεί το πρώτο στάδιο που αποδεδειγμένα είναι και το πιο δύσκολο· η επιλογή του στόχου. Λένε ότι αυτή, καθορίζει όλη σου την πορεία, θα την ακολουθείς αλλά και θα σε ακολουθεί ολόκληρη τη ζωή σου.

Η διαδικασία απλή. Αρχικά, σου παρέχεται η βασική γνώση. Έπειτα, αποφασίζεις τον κύριο στόχο και μετά εκπαιδεύεσαι γι’ αυτό απορροφώντας σαν σφουγγάρι όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς, ώσπου να φτάσεις να στηριχθείς μόνος σου στον κλάδο ονομάζοντας σε επαγγελματία. Κι από και πέρα να τελεστεί η επιτυχία σου. Μια λέξη που έχει πολλές ερμηνείες καθώς ο καθένας την ορίζει διαφορετικά. Σαφώς μπορεί να μην επιτευχθεί και ποτέ για κάποιους.

Στις τυχερές περιπτώσεις η επιλογή του στόχου θεωρείται το ταλέντο που εμφανίζει κάποιος είτε σε μικρή ηλικία είτε μεταγενέστερα. Από την άλλη όχθη όμως, υφίσταται τα άτομα που βασανίζονται από ερωτηματικά. Με τι θέλω να ασχοληθώ στην ζωή μου; Σε τι είμαι καλός; Προς πού να κατευθυνθώ για να βρω αυτό που μου ταιριάζει; Θα πετύχω; Κι αν δεν τα καταφέρω; Ένας τυφώνας σκέψεων που από την στιγμή σου σε ρουφήξει σε στροβιλίζει τόσο όσο να ζαλιστείς και να ξεχάσεις και αυτά που ήξερες.

Οι δαίμονες μέσα σου λοιπόν, διότι για δαίμονες επρόκειτο, πρέπει να κυριαρχηθούν κάποια στιγμή. Και μάντεψε ποιος κηρύχθηκε να κάτσει στον βασιλικό θρόνο για να τους εξουσιάσει; Εσύ! Όσο  πιο νωρίς το καταλάβεις τόσο πιο νωρίς θα εξοπλιστείς με σθένος, τόλμη, αποφασιστικότητα και θάρρος για αυτόν τον αγώνα. Δεν είπε κανείς ότι θα είναι εύκολο αλλά σίγουρα θα υπάρχει δράση. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ζυγιάσεις τα θετικά και τα αρνητικά σου προσόντα ώστε να ενδυναμώσεις τα πρώτα και να κρύψεις στην πιο σκοτεινή κρυψώνα τα δεύτερα. Με ματ κίνηση να δοκιμάζεις ό,τι πιστεύεις ότι σου αρέσει. Μόνο έτσι θα ξέρεις πραγματικά τι σου αρέσει και αν θα μπορείς να δώσεις το είναι σου για να φτάσεις στην κορυφή. Χωρίς βέβαια να ξεχάσουμε το θανατηφόρο όπλο σου, την επιμονή και την υπομονή σου.

Μη φοβάσαι κανέναν και τίποτα. Μη σε νοιάζει ο χρόνος. Απλά πίστεψε σε εσένα και θα βρεθεί ο στόχος με απόρροια την επιτυχία, η οποία σίγουρα θα υπάρξει πριν σφυρίξει η λήξη του αγώνα.

Ετικέτες: , ,

Related Posts

Θέρα Φωτιάδου
by
Previous Post Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 shares

See You In FB