Θα σου μιλήσω για έρωτα

της Πολυξένης Ζαρκαδούλα

Εγώ, αγάπη μου, θα σου μιλήσω για έρωτα. Έρωτα δυνατό, να σε τυλίγει και να σε συνεπαίρνει με τ’ άρωμά του, τα χρώματά του, το πάθος και τη δίνη του. Να σου δίνει φωνή, χαρά, τρέλα, φαντασία.

Δε θέλω μαζί σου να ξαναζήσω ό,τι έζησα. Ακόμα κι αν αυτή η περιπλάνηση δεν έχει αίσιο τέλος. Γιατί το τέλος, μάτια μου, κανείς δεν μπορεί να το ξέρει. Κι αν το ξέρει, δεν είναι το τέλος.

Μπορεί στο τέλος να καείς. Μα αυτή η φωτιά, αυτή που θα σε τυλίγει, θα ‘ναι διαφορετική. Θα σου φαίνεται ζεστή, γλυκιά, ίσως και λίγο μελαγχολική. Αλλά ο έρωτας, μέσα του, κρύβει κάτι από μελαγχολία, όταν το τέλος του σε πονάει. Ακόμα κι αν νιώθεις να σου τρώει τη σάρκα, μετά από καιρό, τον επιθυμείς, τον νοσταλγείς, εύχεσαι να σου ξανατύχει.

Θέλω έναν έρωτα τρελό, απ’ αυτούς που σου δίνουν φτερά και πετάς. Θέλω στη ζωή μου συναίσθημα, ήχο, μελωδία, ποίηση και τραγούδι. Η κάθε μέρα να μοιάζει γιορτή.

Άλλωστε αυτό δεν είναι ο έρωτας; Φευγάτος και τρελός, σου παίρνει το μυαλό. Ο έρωτας, ψυχή μου, είναι φαντασία, είναι τρέλα, είναι δύναμη, είναι πάθος.

Μια μικρή δόση είναι ικανή να σε μαγέψει, να σε περιπλανήσει σε νέους κόσμους, να σε ταξιδέψει σε άλλα μέρη, μακρινά και ξεχασμένα από τους πολυάσχολους, τους μελαγχολικούς και τους αδύναμους της ζωής.

Νομίζω πως τώρα που σου έδωσα τον δικό μου ορισμό του έρωτα, μπορείς ν’ αποφασίσεις αν θα μ’ ακολουθήσεις σ’ αυτό το ταξίδι. 

Ετικέτες: ,

Related Posts

Avatar
by
Feelings. Facts. Faces. Full of Beauty. Fwords.
Previous Post Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 shares

See You In FB